Enskede LTK, Fair Play TK och Upsala TK stod som segrare när den andra omgången av damernas elitserie avgjordes.

Med två omgångar spelade har Enskede LTK inlett serien på bästa sätt. Stockholmslaget, som besegrade Upsala TK i premiären i tisdags, vann övertygande i lördagens bortamöte med Lidköpings TK: 6–0.

Enskede LTK.

I segerlaget ingick Pemra Özgen, Iva Primorac, Ana Vriljic, Fanny Norin, Rebecca Gustafsson och Paulina Milosavljevic.
– Det var en bra match i dag. Vi är nöjda med starten på serien – första matchen mot Uppsala var väldigt viktig och i den här matchen trodde vi på vinst och lyckades med det. Två viktiga segrar och väldigt bra jobbat av tjejerna, säger Paulina Milosavljevic.

Efter fjolårets sjätteplacering har Enskede högre förväntningar och tar sikte mot SM-guld:
– Vi har ett väldigt starkt och jämnt lag i år. Vi har starka spelare på alla singlar och vi vet att många lag har stor respekt för oss. Det är tredje året vi kör ihop nu, vi har en bra lagkänsla och vi trivs bra ihop. Fanny (Norin) är ny för i år och har kommit in bra i gänget, säger Milosavljevic.
– Tjejerna trivs bra ihop och har roligt, och då presterar de bra. Om vi vinner är det en stor bonus. Vi får se – de resterande matcherna är tuffa. Vi går in för att vinna alla matcher, det är det som gäller. Vi vill kriga och vinna men det är svåra matcher som återstår, säger coachen Jasmin Galijasevic.

Efter andra raka 0–6-förlusten får Lidköping TK:s ladda om för bortamötet med storfavoriten Fair Play TK på onsdag. För Enskede LTK väntar första hemmamatchen där SALK står för motståndet.

Rebecca Peterson förstärkte SALK – räckte inte mot mästarna

I Salkhallen i Bromma gjorde 55-rankade Sverigeettan Rebecca Peterson säsongens första match i SALK-dressen. Hon inledde med dubbel tillsammans med unga löftet Tilde Strömquist.

Rebecca Peterson och Tilde Strömquist. Foto: SALK

– Jättekul att se att hon (Tilde) är så motiverad och villig att lära sig. Jag hade jättekul tillsammans med henne på banan. Jag hoppas att hon fortsätter kämpa vidare, för hon har mycket i sig.

Stockholmslaget, som kryssade i första omgången mot GLTK, räckte dock inte till i det tuffa hemmamötet med Fair Play TK.
– Det har varit lite tufft nu, men förhoppningsvis så kan Mirjam (Björklund) bli frisk och så kämpar vi vidare. Det är långt kvar, säger Rebecca.

De regerande mästarna från Malmö ställde ett starkt lag på startlinjen i sin premiärmatch – Valentyna Ivakhnenko, Cornelia Lister, Sofia Nami Samavati och Karen Barritza – och inledde jakten på ännu ett SM-guld med en klar 5–1-seger. Hemmalagets enda seger kom via Rebecca Peterson på förstasingeln mot Valentyna Ivakhnenko som tvingades bryta matchen när Peterson ledde 6–2, 1–0.
– Alla spelarna gjorde ett riktigt bra jobb i dag, det bjöds bra tennis. Tyvärr så fick Valentina känning i ryggen under sin singelmatch. Vi tog beslutet att bryta matchen för att inte förvärra någonting, kommenterar Fair Play TK-coachen Mervana Jugic-Salkic på klubbens hemsida.

UTK tog första segern

Efter premiärförlusten i tisdags revanscherade sig Upsala TK genom lördagens hemmaseger mot Helsingborgs TK.

Julita Saner och Julia Lövqvist firar första UTK-segern för säsongen.

Ställningen var 1–1 efter dubblarna där UTK vann andradubbeln genom Anna Zaja/Julia Lövqvist medan HTK-duon Johanna Larsson/Louise Wikander stod för en stark upphämtning på förstadubbeln – seger i avgörande matchtiebreak efter sex (!) räddade matchbollar.
– Det var tufft att förlora i matchtiebreak, men vi bet ihop och körde på i singlarna, säger Julita Saner i Upsala TK.

I singlarna kom två av fyra matcher att avgöras i matchtiebreak. UTK kammade hem full pott i singelmatcherna och vann med 5–1 efter segrar av Anna Zaja, Julia Terziyska, Julia Lövqvist och Julita Saner.
– Alla gjorde bra matcher, det känns jätteskönt att vinna med 5-1. 

Efter dubbla hemmamatcher väntar nu bortamöte för UTK mot GLTK på onsdag.
– Det blir en tuff match mot ett bra lag med bra spelare men vi är också bra. Det blir kul och vi ska göra vårt bästa, avslutar Julita Saner.

Enskede LTK toppar tabellen på fyra poäng före Helsingborgs TK, Upsala TK och Fair Play TK (en match mindre spelad) som alla har två poäng.

Elitserien, damer: Omgång 2 av 7

Upsala TK–Helsingborgs TK 5–1
SALK–Fair Play TK 1–5
Lidköpings TK–Enskede LTK 0–6

Nästa omgång (18/11)

GLTK–Upsala TK
Enskede LTK–SALK
Fair Play TK–Lidköpings TK