På lördagen gick startskottet för herrarnas elitserie med GLTK, Fair Play TK och Solna TK som segrare. Nykomlingen Lidingö TK kryssade i Stockholmsderbyt mot SALK.

Mästarna besegrade nykomlingen

Regerande mästarna. Foto: GLTK.

Regerande mästarna GLTK hoppas kunna upprepa förra årets succé och fick en bra start – 6–0 hemma mot nykomlingen Tabergsdalens TK.

Nyckelspelarna från guldsäsongen finns kvar i truppen även i år. I lördagens segerlag ingick Markus Eriksson, Christian Samuelsson, John Hallquist Lithén, Nicklas Timfjord, Oliver Johansson och Jesper Klöv Nilsson (ny, tidigare KLTK).

Tuffaste matchen var tredjesingeln mellan Christian Samuelsson och Vilhelm Fridell, där Samuelsson vann i matchtiebreak. Övriga matcher vann hemmalaget i raka set.
– En stabil hemmaseger, alla levererade och viktigt att få en bra start. Vinsttåget fortsätter och vi går för guldet igen såklart, säger rutinerade GLTK-spelaren Nicklas Timfjord, som beskrev en positiv men annorlunda elitserieupplevelse:
– Det var nog rekord i tändning i dag och bra stämning på banan trots att vi inte hade någon publik. Det måste man ge båda lagen. Tabergsdalen kämpade i underläge men krigade hela vägen och var tända fram till sista boll, säger Timfjord.

Namnstarkt Fair Play slog KLTK

Fair Play-duon Sigsgaard/Bergevi. Foto: Senad Honic.

Efter fyra raka guld bröts Fair Play TK:s svit i fjolårets SM-final mot GLTK. Malmölaget tar nu sats mot en ny final och inledde elitseriesäsongen 2020 med en stark uppställning: Viktor Durasovic (Norge), Holger Rune (Danmark), Filip Bergevi, Kevin Chahoud, Marius Ruzgas och Christian Sigsgaard (Danmark).

Premiären slutade med 5–1-seger hemma mot KLTK. Bortalagets Linus Carlsson Halldin stod för en fin skalp på förstasingeln mot 336-rankade Viktor Durasovic, men i övriga matcher blev hemmalaget numret för stort.
– Väldigt skönt att vi är igång, det är alltid spänt inför en premiärmatch. Det var tuffa matcher i dag och jag tycker att killarna fajtades bra. Det känns bara skönt att vi är inne i det nu, säger Fair Play-ledaren David Ekerot.
– Det är framför allt kul att se lagsammanhållningen, alla trivs med varandra, spelar bra och pushar varandra. Det är nummer ett för oss, fortsätter Ekerot.

Historisk poäng för Lidingö

Simon Freund. Foto: Lidingö TK.

För Lidingö TK var lördagens premiär extra betydelsefull – klubbens första elitseriematch någonsin som resulterade i delad poäng hemma i det jämna derbyt mot SALK (3–3).

Ställningen var 1–1 efter dubblarna som båda avgjordes i matchtiebreak: hemmalagets Simon Freund/Jakob Amilon besegrade Simon Yitbarek/Arvid Nordquist medan SALK-duon Milos Sekulic/Nikola Slavic vann andradubbeln mot Fred Simonsson/Eric Ahren Moonga.

Även i singlarna blev det delad pott. Simon Freund och Alexander Hartman vann första- respektive fjärdesingeln för hemmalaget, medan SALK tog hem andra- och tredjesingeln genom Nikola Slavic och Arvid Norquist.

Det rådde positiva tongångar i Lidingö TK efter säsongsstarten.
– Otroligt roligt – det är såna här laginsatser man lever för. Starkt av hela gänget, säger lagets etta Simon Freund som vann i både singel och dubbel.

Nu blickar LTK fram emot en ny hemmamatch med regerande mästarna på måndag:
– GLTK har ett väldigt starkt lag. Men vi har en lagkemi som är svår att slå och det ska bli riktigt roligt, säger Freund.

För SALK väntar hemmamöte med Tabergsdalens TK.

Klar premiärseger för Solna

Karl Friberg, Solna TK (arkivbild).

Liksom de senaste säsongerna hålls Solna TK, som var i SM-final 2017, som en av de stora utmanarna till guldet.

Fjolårstrean inledde elitserien på bästa sätt: seger 6–0 mot 2014 års mästare Upsala TK.

Kvartetten Antoine Escoffier, Jonathan Mridha, Karl Friberg och Sam Taylor spelade alla både singel och dubbel i lördagens hemmaseger. Samtliga matcher vanns i raka set.
– Jättekul att vara igång och att vi fick en bra start. På pappret ska vi besegra Uppsala, men det är alltid svårt med lagmatcher där allt kan hända. Vi gjorde det bra från början till slut – jag är nöjd med min och hela lagets insats, säger Karl Friberg, som blickar fram emot en spännande säsong:
– Det är en väldigt jämn serie med många tuffa lag. Men vi har en stark trupp och jag tycker att vi har chans att gå till final och vara med och slåss om guldet.

På måndag väntar ett tufft test för Solna TK när man tar emot Fair Play TK.

I Upsala TK:s lag ingick Linus Videhult, Jeiden Saidizand, Fabian Hänsch Mauritzson, Nima Madani och Bijan Saidizand. För UTK väntar nu hemmamatch mot KLTK.

Elitserien, herrar: Omgång 1 av 7

GLTK–Tabergsdalens TK 6–0
Lidingö TK–SALK 3–3
Solna TK–Upsala TK 6–0
Fair Play TK–KLTK 5–1

Nästa omgång (23/11)

Upsala TK–KLTK
Solna TK–Fair Play TK
Lidingö TK–GLTK
SALK–Tabergsdalens TK