Enskede LTK:s damer försvarade guldet och är svenska lagmästare 2021. I finalreprisen besegrades Fair Play TK med klara 5–1.

Enskede LTK, som spelade SM-final för andra gången i klubbens historia, vann grundserien och hade därmed hemmaplansfördel i söndagens final i Enskede Rackethall.

Motståndaren, precis som i förra årets guldmatch: Fair Play TK. De sexfaldiga mästarna från Malmö var framme i sin tolfte raka SM-final.

Ställningen var helt jämn (1–1) efter de inledande dubblarna. Enskede kunde efter avgörande matchtiebreak vinna andradubbeln genom Ana Vrljic/Berfu Cengiz mot Cornelia Lister/Maja Radenkovic. Strax därefter utjämnade bortalagets Dea Herdzelas/Martha Matoula efter seger i raka set mot Perma Özgen/Valentyna Ivakhnenko.

Guldet säkrades i singlarna, där Enskede kammade hem full pott. Hemmalaget vann samtliga fyra genom Pemra Özgen (mot Dea Herdzelas), Berfu Cengiz (mot Sofia Nami Samavati), Valentina Ivakhnenko (mot Martha Matoula) och Ana Vlrjic (mot Cornelia Lister).
– Vi gav verkligen allt och är jätteglada att det gick vår väg i dag. Segern på förstadubbeln var viktig. I singlarna är det faktiskt svårt att fokusera på sig själv fullt ut eftersom du samtidigt försöker hålla koll på hur det går i de andra matcherna, säger Pemra Özgen.
– Jag älskar verkligen det här laget och klubben. Jag tror jag talar för alla – vi känner oss som hemma här och det är därför vi kommer tillbaka varje år. Vi kommer väldigt bra överens vilket skapar en bra lagkänsla, säger Özgen.

Enskede LTK-coachen Jasmin Galijasevic:
– Jag är så stolt över hela laget. Det var en fantastisk laginsats. Det var nervöst – alla ville verkligen vinna i dag. Alla tjejer spelar som om de vore födda och uppvuxna här i klubben och det är så roligt att se.

Fair Play TK-ankaret Cornelia Lister:
– Det svider såklart. Vi kom hit för att ta tillbaka titeln, men i slutändan var Enskede det stadigare laget och det är bara att gratulera dem.
– Jag är glad att vi lyckades ta oss till final, det var vårt första mål. Vi har varit väldigt stadiga i hela serien och levererat som vi förväntat oss. Sedan kan man inte vinna hela tiden. Hade vi fått med oss två dubblar i dag hade vi haft en annan typ av situation inför singlarna.

Enskede LTK – Fair Play TK 5–1

D1: Pemra Özgen/Valentyna Ivakhnenko–Dea Herdzelas/Martha Matoula 5–7, 4–6
D2: Ana Vrljic/Berfu Cengiz–Cornelia Lister/Maja Radenkovic 6–0, 4–6, 10–6
S1: Pemra Özgen–Dea Herdzelas 6–4, 6–2
S2: Berfu Cengiz–Sofia Nami Samavati 6–2, 6–2
S3: Valentyna Ivakhnenko–Martha Matoula 2–6, 7–5, 10–5
S4: Ana Vrljic–Cornelia Lister 6–1, 6–2