Enskede LTK, Upsala TK och Fair Play TK – onsdagens vinnartrio tillika de tre främsta lagen i tabellen när damernas elitserie närmar sig halvtid. De två sistnämnda får ladda om direkt för torsdagens toppmöte.

Tredje raka för tabellettan Enskede

Efter inledande vinsterna mot Upsala TK och Lidköpings TK fortsatte Enskede LTK på segerspåret i onsdagens Stockholmsderby hemma mot SALK (4–2).

Ställningen var 1–1 efter dubblarna – segrar av Pemra Özgen/Iva Primorac, ELTK och Rebecca Peterson/Tilde Strömquist, SALK.

Efter dubbelvinst i avgörande matchtiebreak visade SALK:s stjärna Rebecca Peterson klass i den välspelade förstasingeln mot Pemra Özgen (6–2, 6–3). Men gästerna kunde inte hota Enskede i övriga tre singlar som resulterade i raka setsegrar för hemmalaget genom Iva Primorac, Ana Vrljic och Paulina Milosavljevic.
– Vi gjorde en bra match i dag. Jag tror jag talar för alla i laget när jag säger att vi är väldigt glada över den här segern, säger Iva Primorac, som vunnit fem av sex matcher för Enskede i året serie.
– Ja, vi är väldigt glada och nöjda med segern. Det var inte enkelt. Nu har vi en veckas matchledigt och kommer att träna bra och förbereda oss för nästa match, säger Ana Vrljic.

Fjolårsfinalisten bortaslog GLTK

I Göteborg inledde Upsala TK bäst i mötet med GLTK. Gästerna kopplade greppet genom inledande dubbelsegrar av Anna Zaja/Julia Terziyska och Julita Saner/Julia Lövqvist.

Fjolårsfinalisten var starkast även i singlarna – segrar av Lövqvist (mot Victoria Saldh), Saner (mot Nellie Taraba Wallberg) och Terziyska (mot Jacquline Nylander Altelius) – ledde fram till lagets andra raka 5–1-seger. GLTK:s etta Marina Yudanov besegrade Anna Zaja på förstasingeln.
– Det var sex tuffa möten i dag där laget kämpade på och gjorde sitt allra bästa. Prestationen i serien så här långt är inget att klaga på, säger Julia Lövqvist som vann i både singel och dubbel.

UTK jagar nu närmast bakom Enskede i tabellen och det gäller att ladda om direkt. Redan under torsdagen väntar finalrepris mot Fair Play TK i Malmö.
– Alla har spelat bra, kämpat och gett allt i de här första matcherna. Jag tror vi har stora chanser i morgon mot Fair Play. Det gäller att ge allt i varje match – så får vi se hur långt vi kan gå, säger Julita Saner.

Mästarna levererade på hemmaplan

Foto: Senad Honic

Fair Play TK var starkt favorittippat och levde upp till förväntningarna i onsdagens hemmapremiär mot nykomlingen Lidköpings TK: seger 5–1.

Hemmalaget vann stort i de inledande dubblarna genom Valentyna Ivakhnenko/Kajsa Rinaldo Persson och Cornelia Lister/Frida Bostrand. Lister, Bostrand och Sofia Nami Samavati svarade därefter för övertygande segrar även i singlarna.
– Jag tyckte att jag spelade bra i min singelmatch och det var kul att vinna dubbeln tillsammans med min “lillasyster” Frida Bostrand. Det är bra att vi spelar nästa match redan i morgon (torsdag) för nu kör vi på som om det vore en vanlig tävling, säger Cornelia Lister.

Fjärdesingeln blev dagens tuffaste match och vanns av bortalagets Linn Svärd mot Emilia Valentinsson.
Fair Play TK är med en match mindre spelad trea i tabellen (4 poäng) bakom Enskede LTK (6) och Upsala TK (4) och blickar nu fram emot torsdagens toppmöte med UTK.

Övriga två matcher i fjärde omgången – Lidköpings TK–GLTK och Helsingborgs TK–SALK – spelas på söndag.

Elitserien, damer: Omgång 3 av 7

GLTK–Upsala TK 1–5
Enskede LTK–SALK 4–2
Fair Play TK–Lidköpings TK 5–1

Nästa omgång (19 och 22/11)

Fair Play TK–Upsala TK
Lidköpings TK–GLTK
Helsingborgs TK–SALK