TÄVLING

TÄVLING

VÅR VERKSAMHET

Tävlingskalender för samtliga sanktionerade tävlingar (junior, senior, veteran) finns på den gemensamma tävlingssidan TÄVLING ONLINE

Du som junior har mängder av möjligheter till att börja spela matcher, finslipa er tennis, eller utmana dig själv mot regionens eller landets bästa spelare. Här är de tävlingsformer som SvTF anordnar. Vänd er till er klubb eller till Tävling online för mer info om övriga tävlingar.

LILLA OCH STORA KLUBBTOUREN

Klubbarna i samarbete med Svenska Tennisförbundet Göteborg inbjuder till en tour med fristående poolspelstävlingar där alla flickor och pojkar är välkomna.

Här är instegsnivån för de yngsta tennisspelarna. Under ca. 40 omgångar per termin är varje omgång är en fristående poolspelstävling, där glädje och matcherfarenhet står i fokus och inga resultat räknas eller rapporteras.

Det finns tävlingar för alla olika nivåer, från röd boll – gul boll.

Passa på att uppleva nya tennismiljöer utanför er ordinarie, hitta nya kompisar som gillar att spela tennis, ha roligt och utveckla ert tennisspelande!

Schema Klubbtouren Våren 2024

JUNIOR-RM (INNE OCH UTE)

RM står så klart för Regionsmästerskap. Här tävlar alla juniorer inom regionen SvTF Göteborg mot varandra för att kora flera Regionsmästare! Observera att det finns upp till 22 olika tävlingsklasser man kan anmäla sig till. Både flick och pojk, singel och dubbel, ålder och nivå klasser (ABC) – så det finns något för alla!

Välkomna att representera både din klubb och din region på nästa RM!

ELITE HOTELS NEXT GEN CUP

Elite Hotels Next Generation  är en av de största och mest prestigefulla inom svensk juniortennis. Tävlingen som är öppen för spelare upp tom 15 år är indelad i tre delar, Klubb – Region – Sverigefinal. Varje år avslutas turneringen med en festlig Sverigefinal/ Riksfinal under en sommarvecka i Båstad. Till Sverigefinalen kvalificerar sig 96 spelare (varav 12 från Göteborg) från landets sju (7) regioner.

En riktigt rolig tävling med mycket historia!

SOFIAS CUP OCH PIRRES POKAL

Svenska Tennisförbundet arrangerar varje år två olika lagtävlingar för regioner. Dessa lagtävlingar är Pirres Pokal: P14-regiontävling för pojkar 14 år samt Sofias Cup: F14-regiontävling för flickor 14 år. Varje regionlag i respektive tävling består av sex spelare och en coach. Till dessa tävlingar tas spelare ut som är 13 eller 14 år gamla.