Ställningen är 1–1 i Davis Cup-kvalet mot Chile. Den spännande kampen om en plats i världsfinalen fortsätter på lördagen, som inleds med dubbelmatchen.

Sveriges tennisherrar är en match från spel i Davis Cup by Rakuten Finals, det stora slutspelet som samlar världens 18 främsta nationer i Madrid i november.

Sista hindret: Chile.

Sverige fick bästa möjliga start på landskampen inför den stora hemmapubliken i Kungl. Tennishallen. 67-rankade Mikael Ymer stod för en stabil insats och gav hemmalaget 1–0 när han besegrade Marcelo Tomas Barrios Vera (6–2, 6–3).

Då svarade Chiles etta, 173-rankade Alejandro Tabilo, med att ta karriärens första Davis Cup-seger. Chilenaren vann 6–4, 6–3 mot Sverigetvåan Elias Ymer och kvitterade landskampen.

Med 1–1 inför den avslutande speldagen lever slutspelshoppet i allra högsta grad för båda nationerna. 13.00 på lördagen fortsätter spelet. Markus Eriksson och Robert Lindstedt tar hand om den viktiga dubbelmatchen för Sverige medan gästerna har samma uppställning som i fredagens singlar: Barrios Vera/Tabilo.
– ”Robban” och ”Mackan” har sett bra ut på träningarna och är riktigt bra i dubbel. Vi är favoriter i den matchen. Vi får börja med den och sen får vi se vad det står, kommenterar Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Matcherna sänds live på Tennis.se. Den som vill följa avgörandet på plats köper biljetter på Tickster.com.

Sverige–Chile (1–1)

Mikael Ymer–Marcelo Tomas Barrios Vera 6–2, 6–3
Elias Ymer–Alejandro Tabilo 4–6, 3–6
Markus Eriksson/Robert Lindstedt–Marcelo Tomas Barrios Vera/Alejandro Tabilo
Mikael Ymer–Alejandro Tabilo
Elias Ymer–Marcelo Tomas Barrios Vera