Helsingborg Arena blir spelplats för Davis Cup-kvalet mot Japan 4-5 mars.
Segraren kvalificerar sig för slutspelet i tennisens lag-VM.

Helsingborg har stått värd för flera dam- och herrlandskamper genom åren. I mars återvänder Davis Cup-laget till staden för första gången sedan 2013. Japanmatchen spelas på hardcourt i Helsingborg Arena, som rymmer 4 500 åskådare.

– Det är mycket glädjande att få hälsa Davis Cup-laget välkomna till Helsingborg igen! Nu hoppas vi att många från Helsingborg med omnejd tar chansen att besöka kvalmatchen som spelas på Helsingborg Arena, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

– Fantastiskt kul med en hemmamatch i Helsingborg, som jag själv har goda Davis Cup-minnen från som spelare. Det är en bra idrottsstad där det finns stort tennisintresse – så vi hoppas på mycket publik på läktarna. Med hemmapublikens stöd ska vi ha en bra chans mot Japan som har ett bra lag, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling.

Landskampen består av fyra singlar och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.

Segraren mellan Sverige och Japan kan se fram emot Davis Cup Finals 2022 där 16 nationer deltar: 12 kvalvinnare, de två finalisterna från årets turnering (RTF och Kroatien) samt Serbien och Storbritannien som tilldelats varsitt wildcard. Vid förlust väntar spel i playoff-spel i september.

I årets upplaga av slutspelet tog sig Sverige för första gången sedan 2011 till kvartsfinal, där slutsegraren RTF (ryska förbundslaget) blev för svår.