Det är dukat för tennisfest i Ystad! I dag inleds kvalet till Swedish Ladies – en tävling som i år uppgraderats från 25 000 till 40 000 dollar i prispengar.

I helgen har flera av hemmahoppen vässat formen på Saltsjöbadens Tenniscenter under ledning av Sveriges förbundskapten Johanna Larsson, som ser stora möjligheter i Ystad.
– Att vi fått uppgradera tävlingen är en jättemöjlighet för våra tjejer – att på hemmaplan få spela en tävling på en högre nivå än de är vana vid. Det blir lite upp till bevis att ta vara på chansen, säger Larsson.

I april i år gjorde Sveriges damlandslag succé i Billie Jean King Cup (lag-VM) – seger i gruppspelet innebär ett steg närmare elitdivisionen. Tre av fyra spelare i det blågula vinnarlaget – Caijsa Hennemann, KLTK, Jacqueline Cabaj Awad, Fair Play TK och Kajsa Rinaldo Persson, Ystads TK – står på startlinjen i huvudtävlingen i Swedish Ladies. Därtill Fanny Östlund, USIF, Lisa Zaar, Enskede LTK och Julia Lövqvist, Upsala TK. Kan svenskorna skrälla i den tuffa konkurrensen?
– Jag hoppas de fortsätter att tro och ta energi från den veckan. Gång på gång slog de motståndare med bättre ranking. Våra spelare har nivån – det gäller att tro på det hela vägen.  Kan de få till det i Ystad också kan det bli hur bra som helst, säger Johanna Larsson.

Sex blågula hopp i huvudtävlingen alltså. Och det kan bli fler!  I kvalet som inleds i dag står svenskhoppet till Bella Bergkvist Larsson, Helsingborgs TK, Tilda Hessleryd, Helsingborgs TK, Tilde Jagare, Fair Play TK och Jacquline Nylander Altelius, Lidingö TK.