Nedräkningen fortsätter till helgens Davis Cup by Rakuten Qualifiers. Den som vill följa den viktiga drabbningen i Kungl. Tennishallen får skynda sig att säkra en plats. “Jag vill se mycket liv på läktarna”, säger DC-kapten Robin Söderling.

Båda lagen har nu anlänt till Stockholm för att finslipa detaljerna inför matchstart på fredag. I potten ligger en plats i den stora världsfinalen i Madrid i november: Davis Cup by Rakuten Finals.

Att det är en särskilt betydelsefull match som de svenska tennisherrarna står inför har märkts på såväl biljettförsäljningen som mediabevakningen inför landskampen. När DC-kapten Robin Söderling samlade spelarna på måndagen fanns både radio och tv på plats.
Drygt 4500 biljetter är sålda de båda speldagarna, vilket är fler än under de senaste årens hemmamatcher. Men fortfarande finns biljetter till både fredagens och lördagens matcher. Resterande biljetter säljs via Tickster.com.
– Det är superkul att det är så högt tryck på biljetterna. Hemmapubliken har stor betydelse, framför allt i jämna matcher och tajta lägen. Jag älskade att spela Davis Cup på hemmaplan. Jag gillar Kungliga som tennishall och det är alltid bra stämning här, säger Söderling – som har en uppmaning till publiken:
– Vi svenskar är lite blyga ibland – jag vill se Sverigetröjor och mycket liv på läktarna!

Nu väntar några dagars förberedelser i Kungl. Tennishallen. I det svenska laget ingår Mikael Ymer, Elias Ymer, Markus Eriksson, Carl Söderlund och Robert Lindstedt.

Söderling om lagets förberedelser:
– Det gäller att vi ser till att spelarna får slå in sig på underlag och med bollar och spela poängspel. På fredag ska spelarna vara fräscha, så det handlar inte om jättestora mängder träning men tillräckligt för att man ska komma in i det. Det kan alltid hända grejer under veckan, skador eller sjukdomar, så alla måste vara redo på fredag.
– Vi är ett lag och Sverige har alltid haft bra lagsammanhållning, och det har vi nu också. Men det är ändå individuella prestationer som kommer att avgöra. Det är viktigt att var och en fokuserar på att göra sitt jobb så bra som möjligt – det är det som kommer göra att vi vinner. Man vinner var för sig men också tillsammans, säger Söderling.

Sverige och Chile är två av 24 nationer i hetluften denna helg. På lördag vet vi vilka tolv kvalvinnare som gör sällskap med sex direktkvalificerade nationer i slutspelet i Madrid.

Hålltider

Fredag
15.30 Insläpp
16.45 Invigning följt av singelmatch 1
Följt av: Singelmatch 2

Lördag
12.00 Insläpp
13.00 Dubbelmatch
Följt av: Singelmatch 3
Följt av: Singelmatch 4