Kajsa Rinaldo Persson inledde 40 000-dollarstävlingen Swedish Ladies på bästa sätt: seger 2–1 i set mot Jenny Dürst.
På onsdagen kliver de fyra resterande hemmahoppen in i singelturneringen.

Kajsa Rinaldo Persson, Ystads TK och Fanny Östlund, USIF var på tisdagen först ut av svenskorna i huvudtävlingen i singel. Östlund räckte dessvärre inte till mot norskan Malene Helgö och föll i raka set (3–6, 0–6).

Timmarna senare stod Rinaldo Persson för en stark insats på hemmabanan mot 327-rankade Jenny Dürst. YTK-spelaren vann 6–2, 3–6, 6–3.
– Det var riktigt bra hemmastöd så det tackar jag för. Det är jättekul att spela i Sverige, men det här är verkligen hemmaplan och ännu roligare när det blir en vinst. En vinst på den här nivån är jättestort.

Minst en svenska kommer att göra henne sällskap i andra omgången. Två hemmahopp möts nämligen i onsdagens förstarunda. 368-rankade Caijsa Hennemann har på grund av skadebesvär inte tävlat internationellt sedan sina fina insatser i Billie Jean King Cup (lag-VM) i april. Hur är tävlingsformen? Det får vi se i dagens svenskderby då hon utmanas av wildcardspelaren Julia Lövqvist, Upsala TK.

Därefter är det dags för 526-rankade Lisa Zaar, Enskede LTK. 23-åringen har nyligen avslutat sina collegestudier i USA och kommer bli spännande att följa på touren framöver. I går avancerade Zaar i dubbelturneringen och i dag matchas hon mot tufft motstånd i singel: 260-rankade turkiskan Ipek Öz.

Publiken får också stifta bekantskap med tävlingens stora titelfavorit. I dagens sista match på centrecourten står svenskhoppet till Jacqueline Cabaj Awad, Fair Play TK som har två starka tävlingsresultat bakom sig. Hon har en intressant uppgift framför sig – kan hon skaka tidigare topp 15-spelaren Kaia Kanepi, som i fjol var framme i kvartsfinal i Australian Open?

Mer svenskt i dag: fjärdeseedade duon Fanny Östlund/Jenny Dürst, Schweiz samt Julia Lövqvist tillsammans med norskan Malene Helgö går in i dubbelturneringen.

Dagens svenskmatcher

Singel, omg 1: Julia Lövqvist, Upsala TK–Caijsa Hennemann, KLTK
Singel, omg 1: Lisa Zaar, Enskede LTK–Ipek Öz, Turkiet
Singel, omg 1: Jacqueline Cabaj Awad, Fair Play TK–Kaia Kanepi, Estland
Dubbel, omgång 1: Julia Lövqvist, Upsala TK/Malene Helgö, Norge–Tayisiya Morderger, Tyskland/Yana Morderger, Tyskland
Dubbel, omgång 1: Jenny Dürst, Schweiz/Fanny Östlund, USIF–Anna Ureke/Arina Gabriela Vasilescu, Rumänien