Sverige är för tredje året i rad klart för Davis Cup Finals efter 3–1-seger i kvalet mot Bosnien-Hercegovina.
– Vi kan vinna hela Davis Cup i år, säger Mikael Ymer, som avgjorde landskampen inför fullsatta läktare i Kungl. Tennishallen.  

Ställningen var 2–0 efter den första speldagen sedan Mikael Ymer och Elias Ymer vunnit sina singelmatcher.

I lördagens dubbel räddade Bosnien-Hercegovina den första ”matchbollen”. Mirza Basic och Tomislav Brkic såg till att hålla gästernas segerhopp vid liv efter seger i raka set mot André Göransson och Elias Ymer.

Då klev Mikael Ymer fram och avgjorde genom sin andra singelvinst för helgen: 6–1, 1–6, 6–3 mot bosniska ettan Damir Dzumhur.
– Jag är superstolt. Det är lika stort varenda gång vi lyckas ta oss till slutspel. Och vad vi sen gör i slutspelet – vi har gått till kvartsfinal. Vi åker inte bara dit och dricker kaffe. Vi slog Argentina vilket är ett topplag, vi bråkade med Kroatien och Italien. Vi skriver historia, säger Mikael Ymer.

16 nationer deltar i Davis Cup Finals som inleds med gruppspel 12-17 september. Mikael Ymer vill ställa in siktet högt.
– Jag ser ingen anledning till att vi inte ska kunna vinna hela Davis Cup i år, säger han.
– Elias har storspelat varenda DC-match hittills och kan slå vem som helst, och där jag är just nu kan jag bråka med vem som helst på touren. Vi kan bråka med vilka som helst i både singel och dubbel, säger Mikael Ymer.

Kapten Johan Hedsberg:
– Det känns fantastiskt att gå till slutspel, jag är väldigt stolt och glad. Killarna har gjort ett jättebra jobb igen. De jobbar som ett lag på och utanför banan, säger Johan Hedsberg.

Sverige–Bosnien-Hercegovina 3–1

Mikael Ymer – Mirza Basic 6–4, 7–5
Elias Ymer – Damir Dzumhur 6–1, 6–4
André Göransson/Elias Ymer – Mirza Basic/Tomislav Brkic 4–6, 2–6
Mikael Ymer – Damir Dzumhur 6–1, 1–6, 6–3
Elias Ymer – Mirza Basic spelades ej