SvTF Bastränarutbildning är det första steget i utbildningsprogrammet för tränare. Kursen ersätter de tidigare utbildningarna Tennisens plattform och TGU 1 (Tennisens Grundtränarutbildning 1). På utbildningen får du lära sig att organisera och genomföra träningar för yngre barn och nybörjare i alla åldrar. Tonvikten ligger grundläggande spelfärdigheter för nybörjare.

Anmälningslänk & mer info klicka här. 

Sista anmälningsdag: 12 november

Målgrupp:

Utbildningen passar dig som vill påbörja din karriär som tränare. Rekommenderad yngsta ålder är 15 år. Utbildningen passar även dig som är tränare men intresserad av att lära dig mer. Utbildningen passar också utmärkt för dig som är förälder, gymnastiklärare eller på något annat sätt engagerad i tennisklubben och vill lära dig mer om tennis.

Om utbildningen:

SvTF Bastränarutbildning består utav en utbildningswebb som omfattar ca sex timmar och en praktisk träff med kursledare som omfattar 32 timmar. Du ska genomföra 100% av utbildningswebben innan den första praktiska träffen.

Anmälan:

Kontakta din klubb för anmälan. Kursavgiften faktureras endast till din klubb som du är medlem och är engagerad i.

För att få ditt intyg behöver du göra följande:

  1. Genomföra alla uppgifter på utbildningswebben och bli godkänd på teoriprovet.  Det är viktigt att du sparar dina anteckningar från uppgifterna då detta sedan fungerar som ditt diskussionsunderlag.
  2. Ha full närvaro och bli godkänd på den praktiska delen. Det är viktigt att du deltar aktivt i diskussionerna. På den avslutande praktiska dagen testas dina kunskaper i två olika delar: spelkompetens och gruppträning.

Mål med utbildningen:

Efter att ha genomfört SvTF Bastränarutbildning kan du arbeta med yngre barn och nybörjare i alla åldrar. Tyngdpunkten ligger i att skapa träningar där alla spelare mår bra, har roligt och får möjlighet att utmanas och utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och behov. Du kommer att ha kunskap i grundläggande spelsituationer (serve, retur, baslinjespel och nätspel), taktiska intentioner (stanna kvar i poängen, skapa övertag, slå en vinnare), och relevanta tekniska instruktioner som du kan förmedla till spelaren. Du kommer även kunna använda och lära ut grundläggande regler, räkning och fair play, och använda rätt material och banstorlek och försäkra dig om att samtliga spelare kan spela och räkna från första kontakten med tennis. Slutligen får du grundläggande verktyg för att skapa en miljö som attraherar och bibehåller spelares motivation till tennis.

Tillgång till kursmaterialet:

När du anmäler dig till utbildningen kommer du att få ett mejl med dina nya inloggningsuppgifter till utbildningswebben. Utbildningswebben är ditt kursmaterial som du ska genomföra innan den första praktiska träffen. Säkerställ att du anger korrekt mejladress i anmälan.

Anmäler du dig till denna utbildning innebär det att du samtycker till nedan angivna information
Ditt namn och e-postadress kommer att skickas och lagras i SISU Idrottsböckers utbildningsportal för att kunna ge dig access till utbildningen och för att kursledare skall kunna följa upp att du genomfört den digitala delen av kursen.

Avbokningsregler utbildningswebb

Anmälan är bindande. Sista anmälningsdag är ca 1 till 3 veckor innan kursstart. Vid återbud efter sista anmälningsdag utgår full avgift oavsett om deltagaren deltager eller ej. Det gäller både vid skada och sjukdom.