Regionmästerskapen avslutad

Under helgen genomfördes Regionmästerskapen utomhus. 12 års klassen spelades i Karlstad medan 14 års ägde rum i Lidköping. Våra äldre spelklasser, 16 år och seniorklasser avgjordes i Skultorp. Vädret var skiftande och flera av matcherna fick flyttas för spel inomhus vilket satte spelarna på ytterligare prov. Nytt för i år var att 16 års klassen hade fått JSM race status vilket innebär att segrarna från singelklasserna är kvalificerade för JSM slutspelet i Båstad om två veckor.

I pojksingel 12 vann Sandareds Gustaf Göbel mot Skultorps Ludvig Blom med 6-1,6-0. I flickor 12 vann Sigrid Pettersson Lidköping före Eira Granevald Karlstad. I pojkdubbel 12 fick Ludvig Blom revansch där han tog hem segern med kompisen Alexander Smedberg Skultorp. I flickdubbel 12 fick Eira Granevald sin revansch. Tillsammans med Malou Brandt Alingsås TK vanns finalen mot Lidköpingsduon Sigrid Pettersson och Elin Carlsson med 6-3,6-1

I Lidköping spelade våra duktiga 14 åringar. Mycket stod på spel. Här kämpades det om JSM race poäng och säkra plats för våra regionslag till Pirres Pokal och Sofias Cup som avgörs i Norrköping mitten av september. De spelare som når finalen i singelklasserna är klara för regionlaget och dessutom får vinnarna en biljett till JSM slutspelet. Det blev många jämna och tuffa matcher men favoriterna höll för trycket. Flickor 14 vann Lisa Pettersson Bofors mot Siri Hammar Järnsveden Vänersborg med 6-2,6-1. Pojkar 14 blev det en ren Sandareds uppgörelse där Roderic Andersson vann mot Carl Göbel med 6-3,6-4. I flickdubbel 14 vann Siri Hammar Järnsveden i par med Erica Björkdahl Lidköping. I pojkdubbel 14 vann Roderic Andersson i par med Vidar Lindblad Lidköping.

I Skultorp avgjordes 16 års klassen. I flickfinalen 16 möttes klubbkompisarna Elin Siewertz och Vera Ryding. Elin var starkast för dagen och kunde vinna med 6-0,6-2. I pojkar 16 tog Kelvin Walltin Vänersborg hem titeln. I finalen vann Kelvin mot Benjamin Du Karlstad med 6-4,6-2. I pojkdubbel vann Kelvin sin andra titel tillsammans med Benjamin Du mot Karlstads paret Olof Bengtsson och Olle Carlsson med 6-0,6-2. I herrsingelfinalen vann Felix Petrov Karlstad mot Peter Loberg från Lidköping med 6-3,6-1.

Svenska Tennisförbundet Väst vill tacka alla våra arrangörer, deltagare, föräldrar, tränare samt övrig publik för väl genomförda tävlingar.  Samtliga resultat finner ni på Tävling online.