Next Gen Cup 2024 Sverigefinal spelades i Båstad 4-7 juli.

De spelare som fick chansen att representera SvTF Öst i Sverigefinalen i Båstad var:

PS 11: Sahaj Kothari, SPTK och Leo Ek Borgström, Norrköpings TK

FS 11: Lidya Nagis, Strängnäs TK och Selma Ugljanin, Norrköpings TK

PS 13: Elliot Skagervik och Morgan Ngene, Norrköpings TK

FS 13: Linnea Aronsson och Lova Aronsson, Åby TK

PS15: Lucas Strid, Örebro TK och Eric Ten, Åby TK

FS 15: Vega Skjutare, Örebro TK och Ida Grönqvist, Åby TK

Team Öst samlades den 3 juli för träning, middag och genomgång av veckan. Det var ett förväntansfullt gäng som samlades och såg framemot en vecka med många lärdomar under intensiva dagar.

Next Gen Cup är speciellt då spelarna representerar sin region och lagkänslan får en större betydelse. Regionerna kommer i lag om 12-18 spelare + 2-4 ledare.

7 av 12 Öst spelare kunde efter poolspelet kvalificera sig till A-slutspelet. Det gick bäst för Sahaj Kothari som kunde ta sig till final och därmed sluta två:a i tävlingen.

Övriga spelare spelade B-slutspelet där Lidya Nagis gjorde bäst ifrån sig och vann. Elliot Skagervik blev 3:a i B:slutspelet.

I dubbeltävlingen tog det tyvärr stopp för Eric och Lucas samt Ida och Vega i första matchen. I år organiserades dubbeltävlingen endast för femtonåringarna.

Sedan ändringen av tävlingsformatet till A och B slutspel blev tävlingen den bästa framgången regionen hittills haft då vi fick en finalist i A-slutspelet. Ännu roligare var det att mer än hälften av spelarna kvalificerade sig till A-slutspelet.

Tävlingen stördes en del av regnavbrott i några matcher men kunde slutföras med spel inomhus i Båstad, Helsingborg och Ängelholm.

Under tävlingen genomfördes en förbundsdomarkurs där Öst hade 2st deltagare: Matilda Carlsund och Aleyo Nilsson från Norrköpings TK. Utbildningen innehöll både praktiska- samt även teoretiska delar.

Ledarna för Team Öst under veckan var Mirza Beciragic och Fredrik Pettersson Klimmek.

Tack för denna vecka alla spelare och föräldrar samt organisationen bakom tävlingen.

För fler bilder gå in på SvTF Östs instagram: https://www.instagram.com/svtf_ost/?hl=en

Resultaten från tävlingen kan du hitta om du trycker HÄR