Under helgen 16-18 september avgjordes Pirres Pokal/Sofias Cup.

Det var två laddade gäng som samlades den 11 september i Södertälje/Norrköping för träning inför Pirres Pokal/Sofias Cup som skulle spelas 16-18 september i Norrköping.

Sofias Cup/Pirres Pokal är en lagtävling regionerna emellan där regionerna delas upp i 2 olika pooler och möter varandra i lagmatcher: 4 singlar och 2 dubblar. Regionerna som vinner varsin pool kvalificerar sig vidare till finalen som spelas under Stockholm Open.

Under 3 dagar fick våra spelare mycket utvecklande matcher. För tjejerna blev det förlust mot Mitt och Stockholm där Stockholm tog segern i gruppen. Matchen mot Mitt blev jämn men Mitt var starkare i de avgörande ögonblicken under matcherna.

I killarnas grupp var det jämnt. Vi och Stockholm hade 2 segrar av 2 möjliga efter de 2 inledande dagarna. Stockholm hade dock bättre matchkvot. Det innebar att en seger mot Stockholm behövdes för att gå vidare till finalen av Pirres Pokal. Efter många välspelade matcher blev det dock 3-3 i matchen och Stockholm kunde vinna gruppen.

Vi önskar båda Stockholmslagen lycka till i finalen!

För Pirres Pokal deltog: 

Victor Ryden SPTK

Maximus Muller SPTK

Micky Augustsson Åby TK

Axel Schön Eriksson Åby TK

Thom Gabelic TK SAAB

William Kaltenecker SPTK

Ledare: Yerko Muller

För Sofias Cup deltog: 

Isabelle Davis TK SAAB

Mia Muskic Motala TK

Juli Lagerstedt TVTK

Mathilda Carlsund NTK

Linn Aune TK SAAB

Emilia Baresso Samuelsson SPTK

Ledare: Mirza Beciragic

Vi tackar SvTF samt arrangörsklubben Norrköpings TK som stod som vanligt för ett riktigt bra arrangmenag.