Nu är det hög tid för dig som går ut högstadiet att fundera på hur din fortsatta skolgång och tennissatsning ska se ut.

  Information och ansökan

  Stockholms Idrottsgymnasium – Tennis Stockholm

  Ansökningstiden för att söka gymnasium till hösten 2020 med start 2021/2022 har gått ut. Tennis Stockholm har ett samarbete med Stockholms Idrottsgymnasoium där själva skolgången. Vi ansvarar för all träning. NIU träningen sker paralellt med vår Elitträning.

  Kika gärna in på vår träning. Länk finns ovan.

  Ansökan sker varje år mellan den 12 november – 1 december.

  NIU har mer regional karaktär men har ändå goda möjligheter att erbjuda ett bra upplägg i ditt närområde. På ett NIU läser man normalt 400 poäng specialidrott.

  Stockholms Idrottsgymnasium ligger i Roslagstulls campus- område Albanova i Stockholms innerstad. På skolan studerar ett stort antal duktiga och framgångsrika elever inom en lång rad olika idrotter, däribland tennis, och ett flertal av eleverna tillhör den yttersta sverigetoppen.

  Med en stolt blick i backspegeln kan vi konstatera att under årens lopp har många toppspelare, bl.a Rebecca Peterson och Carl Söderlund m.fl, gått i skolan och framgångsrikt lyckats kombinera skola och tennis. Skolan erbjuder tre högskoleförberedande program som alla går att kombinera med en ambitiös tennissatsning. Klubbarna i regionen och Tennis Stockholm (Stockholms Tennisförbund) har sedan flera år tillbaka ett nära samarbete med skolan.

  NIU-eleverna tränar i SALK-hallen under ledning av regions- tränaren Per Henricsson tillsammans med assisterande tränare Andreas Vinciguerra. Träningen sker i en utvecklande miljö där eleverna tränar tillsammans. NIU-träningen sker parallellt med Tennis Stockholms elitträning, vilket innebär spel/sparring med Stockholms (Sveriges) bästa herrar och damer. Tennisträningen är på tisdagar och torsdagar. På eftermiddagarna tränar spelarna i sina hemmaklubbar. Ett nära samarbete finns mellan skolan, Tennis Stockholm och klubbarna där spelaren står i centrum.