En av världens främsta sponsorer inom tennissporten, BNP Paribas, utvidgar nu sitt engagemang ytterligare och går in som titelpartner i Stockholm Open. Turneringen, som är störst i Norden och den äldsta inomhusturneringen på ATP-touren, byter samtidigt namn till BNP Paribas Nordic Open. Årets upplaga, den 54:e, spelas den 14-22 oktober i anrika Kungl. Tennishallen.

Världssexan Holger Rune, klar för spel i BNP Paribas Nordic Open. Foto Peter Staples/ATP

I år firar BNP Paribas 50 år med Franska Öppna Mästerskapen på Roland Garros i Paris, ett samarbete som blev det första av många inom världstennisen. Idag är den europeiska banken synonym med sporten genom att stötta såväl mästerskap som bredare tennissatsningar för unga.

  • Vi har letat efter en titelsponsor och partner som är genuint engagerad i tennis och som matchar våra grundvärderingar gällande hållbarhet, kärlek till sporten och satsning på utvecklingen av sporten. BNP Paribas checkar alla boxar och har dessutom en för oss betydande erfarenhet från stora tennissammanhang. Vi är väldigt tacksamma för förtroendet och längtar nu till matchstart i oktober, säger Jamie Perry, VD BNP Paribas Nordic Open.

BNP Paribas är partner till flera internationella turneringar. Listan inkluderar Grand Slam turneringen Franska Öppna Roland Garros, men även tre Master 1000 (BNP Paribas Open (Indian Wells), Rolex Monte-Carlo Masters, Internazionale BNL d’Italia), en ATP 500 (Queen’s), och nu fyra ATP 250 (Open 13 Provence, Lyon Open Parc, Moselle Open, och BNP Paribas Nordic Open), samt två WTA 250 (BNP Paribas Poland Open, TEB BNP Paribas Istanbul Open).

Som ny titelsponsor till det som nu blir BNP Paribas Nordic Open, bidrar de med stor erfarenhet och ett starkt varumärke med en mångårig koppling till tennis.

  • Stockholm Open har en anrik historia, en fantastisk arena och har framför allt visat på en modern utveckling av arrangemanget och år efter år levererat tennis i världsklass. Vi ser det här som ett långsiktigt samarbete med Nordens största tennisturnering där vi också kan sätta fokus på framtiden inom tennis. Det är otroligt kul att få möjligheten att hjälpa till att bygga vidare på turneringens framgångar och dela Kungl. Tennishallens unika atmosfär med en ännu bredare internationell publik, säger Eirik Winter, VD BNP Paribas i Norden.

BNP Paribas Nordic Open, tidigare Stockholm Open, har ända sedan den första upplagan 1969 bjudit på oförglömliga tennisögonblick i Kungl. Tennishallen. Stornamn som Roger Federer, Björn Borg, John McEnroe, och inte minst trefaldiga Stockholm Open-mästaren, tillika turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist är några av de som gett stjärnglans till turneringen genom åren. Inför 2023 års BNP Paribas Nordic Open är just nu regerande mästaren och världssexan Holger Rune, samt Sverigeettan Mikael Ymer klara.

BNP Paribas är den största banken i EU och den globala bank som har störst närvaro på plats i Norden. Idag har banken nära 1000 anställda lokalt i regionen fördelat på affärsområdena Corporate and Institutional Banking, Arval, Asset Management, Cardif Factor, Leasing Solutions och Personal Finance, samt det senaste tillskottet – ett joint venture med det svenska Fintech bolaget Dreams, Dreams Sustainable AB.

Eirik Winter, VD BNP Paribas Norden, Jamie Perry, VD BNP Paribas Nordic Open

Det nya partnerskapet mellan BNP Paribas Norden och Stockholm Open, med tillhörande nya namnet BNP Paribas Nordic Open, har initierats och letts av rådgivaren Manfred Aronsson på sportbyrån Spring Media som likaså står bakom turneringen avtal med SVT.

BNP Paribas Nordic Open ägs och drivs av tennisklubbarna i Stockholm genom Salk, Stockholms Tennisförbund och KLTK.

Biljetter till BNP Paribas Nordic Open 2023 finns att köpa via stockholmopen.se/biljetter.