Tisdagen den 9 juli är det dags för region Syds årliga klubbledarträff på Båstad Sportcenter mitt under Nordea Open för damer som spelas på Tennisstadion. En av årets gäster är förbundets nye sportchef och tidigare Davis Cup spelaren, OS medaljören och Grand Slam segraren Simon Aspelin som tillträdde tjänsten i mars med att inleda med ett tre dagar långt möte med ett 40-tal representanter från svensk elittennis där syftet var att genom samtal och samarbete ta första steget mot en gemensam väg framåt för svensk elittennis. Huvudrubrikerna när mötet summerades var ”Mer och bättre – tidigare”, en tydligare struktur samt samarbete och det gemensamma ansvaret. Mer om detta och mycket annat kommer Simon att presentera den 9 juli.
Vi kommer också att gästas av tidigare Fed Cup spelaren och Sverigeettan Sofia Arvidsson som kommer att berätta om sin roll som Tournament Director för WTA tävlingen Nordea Open, årets startfält och våra svenska deltagare.
För tio år sedan drog tidigare topp 10 spelaren, fyrfaldige Swedish Open vinnaren och eldsjälen Magnus Gustafsson i gång projektet ”Små lirare” i Göteborg. Vi kommer att få höra Magnus berätta om ”Små lirare”, en lekfull satsning för att öka intresset för idrott bland våra unga utövare. Via projektet får barn från olika tennisklubbar en gemenskap inom sporten där det tävlas på tennisbanan på ett lekfullt sätt där det lika gärna kan handla om innebandy och stafetter som ren slagträning.
Här följer träffens agenda i sin helhet.
Agenda
Datum: Tisdagen 9 juli 2024
Plats: Båstad Sportcenter
Målgrupp: Klubbchefer, sportchefer, chefstränare, klubbledare i region Syd
09.30 Fika
10.00 Carsten Svantesson, ordförande SvTF Syd
10.15 Johan Sjögren, Regionchef SvTF Syd
10.30 Simon Aspelin, Sportchef SvTF
11.00 Magnus Gustafsson, Små Lirare
11.30 Sofia Arvidsson, TD Nordea Open WTA
11.45 Lars-Anders Wahlgren, SvTF Syd “Vikten av konkurrens”
12.00 Magnus Hansson, SvTF Syd “Klubbtävlingars betydelse”
12.15 Deltagarnas reflektioner
12.30 Sammanfattning och efterföljande lunch
13.00 Nordea Open WTA
senast den 3 juli. Nordea Open står för biljetterna och SvTF Syd för konferensen och lunch.
Vid eventuella frågor kontakta Johan Sjögren via post johan@tennissyd.se  alt. telefon 0706-113925.
Välkomna!
Nordea Opens TD Sofia Arvidsson i samband med klubbledarträffen 2023
Små lirares och tidigare topp 10 spelaren Magnus “Gusten” Gustafsson