Nu är det dags för årets första träff för kvinnliga tränare och ledare i region Syd. Förra året arrangerades två träffar, en i Karlskrona och en i Lund. Vår första träff i år går av stapeln den 4-5 maj i Växjö. Träffen arrangeras av Svenska Tennisförbundet tillsammans med Svenska Tennisförbundet och är ett led i arbetet med 40 lika som är ett av huvudmålen i Game Change 2030. Med satsningen 40 lika är förhoppningen att få männen att stanna kvar, samtidigt som andelen kvinnor ska öka i svensk tennis.

Under träffen är vårt mål att inspirera fler kvinnor att ha tennis som yrke och att fortsätta våra samtal från tidigare träffar. Givetvis är alla välkomna även om man missade förra årets träffar.

Ansvariga ledare är Malin Allgurin och Veronica Vidarsson från SvTF Syds styrelse och Michaela Lecomte Seger från SvTF.

Program

Träffen börjar kl. 10.00 lördagen den 4 maj i Strandbjörkshallen i Växjö och planerar att hålla på fram till kl. 14.00 på söndagen den 5 maj. Vi bor på Quality Hotel Royal Corner. Vi kommer att ha aktiviteter på banan för att stärka er som ledare på banan men kommer också att ha intressanta föreläsare som vi vet kommer inspirera, samt workshops där vi tillsammans delar med oss av våra erfarenheter och tips för att vi alla ska stötta varandra och nå nästa nivå i våra ledarroller.

Fokus under träffen kommer att vara på styrelsearbete och hur vi bäst presterar på banan som tränare och ledare. Därför är även kvinnor som är engagerade i klubbars styrelser välkomna. Med som föreläsare har vi bl.a. Svenska Tennisförbundets ordförande Åsa Hedin som också är ledamot i Internationella Tennisförbundets styrelse.

Anmälan

Träffen kostar 350 kr och då ingår all mat och övernattning i dubbelrum. Anmälan görs via MatchI från och med den 20 mars. Anmälan ska göras senast den 21 april. Information om träffen kommer att inom kort skickas ut till samtliga klubbar i regionen.

Varmt välkomna!

Svenska Tennisförbundet Syd