Under hösten 2022 har Aneby TK, Nässjö TK, Tranås TK, Vetlanda RK, Bodafors TK och Eksjö TK inlett ett samarbete vars mål är att ha olika utbyten tillsammans på och utanför banan.

Klubbarna på det Småländska Höglandet har under decennium fostrat några av Sveriges bästa spelare. Birger Andersson, Per Hjertquist, Björn Odengren, Birger Folke, Carl-Axel Hageskog och Stefan Vanemo för att nämna några.

Samarbetet, vars initiativtagare är förre Davis Cup spelaren Per Hjertquist som själv började sin tenniskarriär i Bodafors TK, innebär gemensamma träningssamlingar, träningsresor, tävlingar för alla åldrar och olika forum för erfarenhetsutbyten. Ett av målen är att få fler medlemmar och tävlingsspelare som kan bilda serielag i olika åldrar samt att få fler ledare att gå SvTF Syds utbildningar så som Bastränarutbildningen som lanserades under 2022 och kursen Multiskillz.

SvTF Syd som var med under klubbarnas senaste möte i Eksjö den 16 januari stöttar klubbarnas samarbete med vägledning i olika former. Bl.a. vilka utbildningar man kan gå, vad det innebär att arrangera tävlingar, hur man söker tävlingslicens, vad svensk tennisrating är, vilka försäkringar som ingår i tävlingslicensen, hur man söker tävlingssanktioner för tävlingar, exempelvis SO Touren och Tennispokalen. I samband med klubbarnas gemensamma träningssamlingar kommer SvTF Syd också att bistå med tränare.