Svenska Tennisförbundets plattform för tränare. Spelutveckling röd orange grön är ett verktyg som ger dagligt stöd för klubbens tränare när de tränar målgruppen nybörjare och fortsättningsspelare. Detta säkerställer att det alltid erbjuds ett spelbaserat tennislärande som är speciellt utvecklat och anpassat för barn men också fungerar som ett bra insteg för alla åldrar. Innehållet i plattformen bygger på samma intentioner som lärs ut på nya Bastränarutbildningen.
I stora drag fokuseras spelbaserat lärande på en harmonisk kombination mellan taktik, teknik och mycket rörelse på tennisbanan.
Första fyra stegen sker på röd bana med smarta bollval. Därefter följer nya steg på orange och grön bana. All metodik är noga beprövat i plattformen samtidigt som den är ett levande verktyg som hela tiden utvecklas i nära samråd med klubbar, regioner och tennisförbundet. En sak är säker: i klubbar som följer Spelutveckling röd orange grön lyckas alla utövare spela tennis från dag ett!
Följande klubbar i region Syd har varit med sedan projektet startade under 2023:
Helsingborgs TK, Tabergsdalens TK, Kungsbacka TK, Växjö TS, Båstad TS, Ystad TK och Fair Play TK.
Är du ansvarig för tränarverksamheten i din klubb och vill veta mer eller kanske är ni redan redo att påbörja kommande utbildning i Spelutveckling röd orange grön med start under 2024? Kontakta Johan Sjögren, SvTF Syd johan@tennissyd.se alt. 0706-113925.
För ytterligare information:
Övre raden fr. vänster:
Anton Persson, Båstad TS, Johan Sjögren, SvTF Syd, Stefan Hansson, Fair Play TK, Emil Szupper, Ystad TK, Gunnar Eriksson, Växjö TS, Niklas Persson, Helsingborgs TK
Nedre raden fr. höger:
Fabian Jansson, Tabergsdalens TK, Marcus Lindberg, Helsingborgs TK, Erik Norinder, Kungsbacka TK