Finalerna i Svenska Tennisförbundets klassiska lagtävlingar – Pirres Pokal och Sofias Cup – gick av stapeln den 21-22 oktober med Stockholm som slutsegrare i båda turneringarna.
Lagtävlingarna Pirres Pokal och Sofias Cup är svensk tennis egna ”mini-Davis Cup” och ”mini-Billie Jean King Cup” för pojkar och flickor 14 år.
Samtliga Sveriges sju tennisregioner deltar i de riksomfattande tävlingarna som inleds med gruppspel. I gruppspelet, som avgjordes i Norrköping i september, säkrade SvTF Syd och Tennis Stockholm finalbiljetterna på både flick- och pojksidan.
Precis som i fjol gick finalerna av stapeln under två dagar i Kungliga Tennishallen, samtidigt som ATP-tävlingen BNP Paribas Nordic Open
Efter de fyra inledande singlarna under dag ett ledde Tennis Stockholm med 3–1 i båda tävlingarna. I söndagens avslutande dubblar var Stockholm starkast och fastställde slutresultatet till 5–1 i båda lagmatcherna. Även om det blev 5-1 i båda lagmatcher var det små marginaler som avgjorde.
– Det har varit en fantastisk resa. Från att vi började i Norrköping där vi svetsade samman laget, mötte andra regioner och lyckades vinna gruppen. Det var en otrolig upplevelse för våra killar och tjejer att få spela här, på samma arena som ATP-tävlingen. Att träna tillsammans, äta tillsammans och heja på varandra. Stockholm levde upp till förväntningarna lite bättre, men vi kommer tillbaka nästa år och hoppas ta tillbaka bucklan då, säger Lars-Anders Wahlgren.
Syds lag i Sofias Cup bestod av Melisa Güler (Tabergsdalens TK), Alice Helgesson (Båstad TS), Victoria Lacki (Helsingborgs TK), Agnes Lagerqvist (Växjö TS), Ella Lindgren (Båstad TS) och Anabelle Teikari (Helsingborgs TK). I Syds Pirres Pokal-lag ingick Vincent Almroth (Båstad TS), Gustaw Chudzikiewicz (Ystads TK), Nils Fröbel (Åkarp-Burlövs TK), Oscar Jusufagic (Fair Play TK), Dante Levinsson-Olsson (Helsingborgs TK) och Shivam Pavel (Ystads TK).
Ledare för Syds lag var Oscar Forsell (flickor) och Lars-Anders Wahlgren (pojkar).