SvTF Syd har tillsammans med Sofielund Tennisklubb och projektet Tennis på gatan varit på en föreningsdag hos Rosengårdsskolan i Malmö

Det var skoleleverna själva som önskade aktiviteter och flera hade önskat racketsport. 

Konceptet var att varje årskurs hade en timme hos 7 idrottsföreningar. Formen var speed dating då små grupper på mellan 3-6 elever besökte varje förening i 8-10 minuter. Ett mycket lyckat koncept som genererade spel direkt där alla kände sig sedda! Ledarna Anna Oehme, Tennis på gatan, Sams Ali Hussein, Sofielund Tennisklubb och Veronica Vidarsson, SvTF Syd hade med sig racketar, bollar, nät och sen var det bara att sätta igång och spela.

– “Det var lite nervöst i början då vi inte visste hur mottagandet skulle bli, men det blev en ren succé! Alla ungdomar var engagerade i tennisen och ville verkligen försöka. Det är så roligt att se hur dom först lite halvt motvilligt tar ett racket och himlar lite med ögonen men redan efter en minut så är det stora leenden och barnen springer efter bollar och kastar sig för att rädda slagen”, säger Veronica som till vardags är tränare i Karlskrona TK och styrelseledamot i SvTF Syd.

Veronica fortsätter sedan – “Det känns extra kul att få introducera tennis på ett lättsamt och enkelt sätt eller som några av arrangörerna sa, oj man kan verkligen spela tennis utan tennisbana!”

Projektet ”Tennis på Gatan” visar att den fantastiska sporten Tennis är till för ALLA!