SvTF Syds strategiträff för klubbledare genomfördes tisdagen den 11 juli på Båstad Sportcenter i samband med Nordea Open WTA 125. Totalt deltog 30 deltagare från 20 klubbar.

Mötet inleddes med information om Nordea Open av tournament director och tidigare Sverigeettan Sofia Arvidsson. SvTF Syds ordförande Ola Svantesson, förbundets generalsekreterare Christer Sjöö och regionchef Johan Sjögren presenterade därefter regionens nuvarande verksamhet samt att en djupdykning gjordes i det pågående och fortsatta arbetet med Game Change 2030, bl.a. kopplat till spelar och tränar utveckling, medlemmar, klubbservice och jämställdhet.
Det har tagits stora steg både på nationell, regional och klubbnivå. Bl.a. har delar av den nya tränarutbildningen lanserats och fler investeringar är att vänta för junioreliten. Positivt att notera att det också verkar som att vi får fler kvinnor inom tennisen genom 40-lika satsningen där vi nu bland annat startat ett kvinnligt nätverk. För inte så länge sedan samlade SvTF Syd 40 kvinnliga ledare i Karlskrona som ett exempel.
Mötet avslutades med bra diskussioner med fokus på racket och boll, både på och utanför banan. Efter en gemensam lunch väntade tennis i världsklass på Tennisstadion där vi fick se Sveriges bästa damer spela.
Tournament Director Nordea Open WTA 125 Sofia Arvidsson tillsammans med Johan Sjögren, SvTF Syd.