Den 6-10 juli spelades Sverigefinalen i 2023 års Elite Hotels Next Gen Cup. I singelklasserna blev det slutsegrar i tre av sex klasser genom Marcus Sehested, Helsingborgs TK, P 15 som spelade bättre och bättre under veckan, Melker Andersson, Ystads TK i P 13 som genom sin finalseger mot lagkamraten Alexander Chmielewski, Helsingborgs TK vann för andra året i rad då han i 2022 vann P11 och Vega Bontin, Båstad TS som efter mycket stabilt spel under hela veckan vann F 11.

Det blev också tre slutsegrar för regionen i dubbel tillsammans med medspelare från Tennis Stockholm då Annabelle Teikari, Helsingborgs TK/Astrid Skarke, Tennis Stockholm vann FD 15, Marcus Sehested, Helsingborgs TK/Fabian Enqvist, Tennis Stockholm vann PD 15 och Tim Grennvall, Tabergsdalens TK/Lucas Kempe, Tennis Stockholm vann PD 13.

Stort grattis till SvTF Syds samtliga slutsegrare och ett litet extra grattis till Marcus Sehested som vann 15 års klassen i både singel och dubbel. Vi vill också gratulera Melisa Güler, Tabergsdalens TK som välförtjänt mottog tävlingens Sportmanship Award!

Wilma Widing, Oscar Forsell, Alex Olsson, Lars-Anders Wahlgren och Johan Sjögren var ledare för SvTF Syds trupp som bestod av 18 spelare som visade på bra sammanhållning, kamratskap och inställning. Tack också till SvTF´s tävlingsavdelning för ett bra arrangemang samt till Båstad Sportcenter för fantastiska banor.