Svenska Tennisförbundet Syds Distriktsstipendium för Internationell satsning har sitt ursprung i de fonder som fanns i de tidigare distriktsförbunden. Ändamålet med stipendiet är att varje år hjälpa två unga tennisspelare, som fyller 17 år under samma år som stipendiet delas ut, med deras utbildning till internationella spelare. Målgruppen är tävlingsspelande ungdomar som tillhör den yttersta svenska junioreliten och som är på en spelnivå för en internationell satsning.

Stödet, som är 25 000 kronor per stipendiat, ges som ett individuellt tävlings- och träningsstipendium. Kriterierna för att kvalificera sig för stipendiet baseras på förmåga, ansträngning, attityd och resultat.

Tilda Hessleryd, Helsingborgs TK (född 2006)

Tilda representerar Helsingborgs TK och studerar och tränar på SvTF´s RIG Gymnasium i Båstad. Tilda satsar hårt på sin tennis och är ambitiös, målmedveten och har ett stort fighterhjärta! Tilda tävlar flitigt både nationellt och internationellt. Har tidigare representerat SvTF Syds representationslag vid flertalet tillfällen samt deltagit vid regionens lägerverksamhet. Tilda var rankad som nr. 286 på ITF´s världsranking för juniorer i början av året och därmed Sveriges näst högst internationellt rankade svenska spelaren 18 år och yngre. Bl.a. blev det under 2022 seger för Tilda i Frankrikes ITF tävlingen i Saint Gregoire, en tredjeplats i slutspelet av JSM Racet utomhus och final i dubbel i JSM inomhus, JSM Racets slutspel utomhus och i Båstad Tennis Corem Open.

Tom Noltorp, Fair Play TK (född 2006)

Representerar Fair Play TK och tränar till vardags på klubbens akademi Swedish Tennis Academy i Malmö under ledning av bl.a. Jonas Wallgård och David Ekerot. Tom är en ambitiös, målmedveten och allsidig spelare som tävlar flitigt både nationellt och internationellt. Har tidigare representerat SvTF Syds representationslag vid flertalet tillfällen samt deltagit vid regionens lägerverksamhet. I början av året var Tom rankad som nr. 367 på ITF´s världsranking för juniorer och därmed den högst internationellt rankade svenska spelaren bland pojkar födda i 2006. Bl.a gick Tom under 2022 till final i JSM inomhus och i JSM Racets slutspel utomhus medan det blev slutsegrar i dubbel i både Båstad Tennis och i JSM Racets slutspel.

Stort grattis till Tilda och Tom och lycka till!

Tidigare stipendiater:

2021 Tilde Jagare, Fair Play TK och Olle Noltorp, Fair Play TK

2022 Emma Lindh, Fair Play TK och Linus Olausson, Kalmar TK