I samband med SvTF Syds årsmöte tog Ystad TK hem regionens utmärkelse för den klubb som hade den största ökningen av antalet tävlingsspelare 2023. Klubben gick från 126 licensierade spelare 2022 till 191 året efter vilket innebar en ökning med över 50 %. Vad är det då som ligger bakom Ystad TK´s utveckling?

Tävlingar

Under helgen står Ystad TK som värd med klubbchef Lars Ekdahl vid rodret då slutspelet i Lag SM för 18 åringar genomförs i Sparbanken Syd Tennisstadion. Ystad TK gör upp om SM guldet i tuff konkurrens med bl.a. Malmö TK, Helsingborgs TK och Fair Play TK. Slutspelet är en av många tävlingar som Ystad TK arrangerar och står som värd för under ett kalenderår, allt från SO Touren och Tennispokalen för de allra yngsta, YSB Open för 16 och 18-åringar som ingår i JSM Racet samt till tävlingar som vänder sig till seniorer och proffs.

Seriespel

Klubben deltar frekvent med lag i olika åldrar i STL. Bara till utomhussäsongen har klubben anmält 16 lag.

Träning

Klubbens träningsverksamhet som leds av chefstränare Alex Olsson satsar både på bredden som är grunden i klubbens verksamhet samt på de spelare som valt att lägga ned mycket tid på sin tennis. Mellan elit och breddverksamheten finns dessutom de medlemmar som är med i klubbens tävlingsgrupper. Med 500 medlemmar och nästan 200 tävlingsspelare visar nu också många av klubbens spelare fina resultat. Senast under Regionmästerskapen i Karlskrona tog klubben hem klasserna P 18 genom Linus Christiansson och P 14 genom Gustaw Chudzikiewics som i sin final slog den ett år yngre klubbkamraten Melker Andersson. Självklart hade klubben med en coach under tävlingen.

Övriga aktiviteter

Klubben är alltid positivt inställd till att delta i olika projekt. Under 2023 gick Ystad TK med i projektet Spelutveckling Röd Orange Grön samt deltog i projektet Österlen för 7-9 åringar tillsammans med Svedala TK, Hässleholms TK, Wä TK, Kristianstads TK och Åhus TK.

Fortsatt lycka till Ystad Tennisklubb och stort GRATTIS till utmärkelsen!