IDEELL FUNKTIONÄR

Vi söker med jämna mellanrum ideella funktionärer till våra evenemang på hemmaplan.

KLICKA HÄR för att anmäla ditt intresse som funktionär till Davis Cup-matchen mellan Sverige och Indien den 14-15 september.

Svenska Tennisförbundet arrangerar både internationella tävlingar och står som värd för Billie Jean King Cup, Davis Cup och andra lagtävlingar. I samband med arrangemangen så finns det behov av funktionärer inom en rad olika områden. Ditt bidrag som funktionär är ovärderligt och en förutsättning för att vi skall kunna fortsätta att erbjuda evenemang på hemmaplan.

Tyvärr finns det ingen möjlighet att betala ut löner till våra funktionärer. Däremot får du ingå i ett glatt gäng av tennisintresserade personer som på olika sätt kan få nära inblick i hur elitspelarnas vardag ser ut.

Nedan finns generella beskrivningar av de olika funktionärsrollerna som vi normalt sett har under våra evenemang. Rollerna och uppgifterna kan skilja sig åt mellan olika evenemang.

Inför varje separat evenemang som närmar sig så informerar vi om behovet av funktionärer via tennis.se. I normalfallet öppnar vi en funktionärsanmälan via ett digitalt formulär. Efter ansökningstidens slut återkommer vi med besked till samtliga anmälda funktionärer. Tyvärr kan vi inte alltid erbjuda lämpliga arbetsuppgifter för samtliga ansökande personer. I vissa fall krävs även en minimiålder och viss specialkompetens.

Vi välkomnar ansökan från alla personer och har som målsättning att så många som möjligt får möjlighet att vara med och bidra till ett lyckat evenemang på hemmaplan.

FUNKTIONER

Minimiålder: 16 år

Under träningsdagarna behöver vi hjälp med bevaka omklädningsrum, spelarområden, träningsbanor och andra ytor som kan vara begränsade för åtkomst från allmänheten. Uppdraget kan även bestå av att guida spelare på anläggningen.

Minimiålder: 16 år

Du välkomnar publiken till anläggningen och ser till så att man kan hitta rätt platser på läktaren. Uppdraget kan också bestå av att bevaka omklädningsrum, spelarområden eller andra ytor med begränsad åtkomst för allmänheten.

Minimiålder: 18 år

Du välkomnar publiken till anläggningen och hjälper till med biljettförsäljning, biljettkontroll, utlämning av beställda biljetter och badgar. Du behöver även kunna svara på diverse frågor om evenemanget.

Minimiålder: 15 år

Du servar spelarna på banan och i omklädningsrummen med det som behövs under träning och match. Exempelvis bollar, handdukar och drycker. Du skall även se till så att banan och banans utrustning fungerar.

Ålder: 12-16 år

Du ser till att ta hand om bollarna under matcherna. Teamet på banan skall ha koll på alla bollar och se till så att den som servar efterhand får bollar. Gemensamma träningar kommer att göras innan evenemanget. Då tränar vi på att rulla och kasta bollar, var du skall stå, hur du kommer in och lämnar banan samt eventuella andra uppgifter kring invigningar och prisutdelningar. För att bli bollkalle så krävs det att du spelar tennis och har goda regelkunskaper.

Minimiålder: 15 år

Du hjälper till med resultatservice under evenemanget genom att uppdatera resultattavlor. Det kan handla om resultattavlor som uppdateras poäng för poäng eller om att skriva in segrare och resultat för enskilda matcher.

Minimiålder: 18 år

Du bistår våra pressrepresentanter genom service för de journalister som är på plats under evenemanget. Uppgifterna kan variera mycket mellan olika tävlingar.

Minimiålder: 22 år

Du transporterar spelare, sponsorer och VIP-gäster mellan hotell/flygplats/station och anläggning. Du skall vara serviceinriktad, ha bra lokalkännedom och kunna prata engelska. Det kan emellanåt bli stressigt där oregelbundna tider förekommer. Du skall ha haft B-körkort i minst tre år.

Minimiålder: 15 år

Övrig service kan bestå av varierande uppdrag. Det kan vara utlämning av funktionärskläder, hantering av mat/fika för funktionärer, förflyttning av utrustning på anläggningen och mycket annat.