JSM RACE

Startskottet för JSM Race gick 2019. JSM Race består  av en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.

Med det nya upplägget förlänger vi utomhussäsongen på grus och gör det nationella tävlings programmet ännu mer attraktivt för spelarna, som kan se fram emot ett SM med fler och jämnare matcher.

DELTÄVLINGAR

JSM Race pågår under perioden maj-augusti. Tävlingarna fördelas regionalt och jämnt över spelperioden och ska omfatta maximalt fem speldagar. 14-årsklassen genomförs med öppna frilottningar. 16- respektive 18-års-klasserna kan genomföras som öppna frilottningar eller som kval och huvudtävling med öppet kval. Spelare kan delta i obegränsat antal deltävlingar.

SLUTSPEL 2022

Slutspelet 2022 spelas i Båstad den 26-30 augusti.

KALENDER 2022

Kalender för tävlingar i JSM-Racet 2022 kommer att publiceras i januari.

AKTUELL POÄNGSTÄLLNING 2021

Aktuell poängställning

SLUTSTÄLLNING JSM-RACE 2021

Slutställning

Slutställningen visar vilka som är kvalificerade till slutspelet samt reservordning. Observera att samtliga spelare som vill delta i slutspelet måste anmäla sig via Tävling Online senast söndagen den 22 augusti.

SLUTSPEL 2021

Information om slutspelet – daterad 2021-08-25

  • Lottningarna är publicerade.
  • Fredagens speltider är klara.
  • Eventuella återbud skall meddelas snarast möjligt så att reserver kan få möjlighet att överta platsen.
  • Mer information om matchplaneringen finns i dokumentet nedan under länken ”Detaljerad information om slutspelet – JSM-race slutspel”.

Lördagens och söndagens matcher spelas med spelstart 08.30. Singlar först och därefter dubblar. Slutspel spelas måndag-tisdag. 

Den 27-31 augusti möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en högklassig turnering som avgörs i gruppspel + slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är: a) Samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) De spelare som samlat flest poäng i JSM Race. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.

Till slutspelet, som går av stapeln i Båstad, kvalificerar sig:

14 år: 32 spelare (13-14 år)

16 år: 32 spelare (15-16 år)

18 år: 16 spelare (17-18 år)

Detaljerade information om slutspelet:

JSM-race slutspel

Anmälan till slutspelet görs här:

Anmälan slutspel

Regler och bestämmelser

KALENDER, RESULTAT, PROGRAM

Den som vill följa JSM Race gör det via tävlingssidan Tävling Online. Surfa in om du redan inte gjort det!

Se samtliga JSM Race-tävlingar 2021 på Tävling Online