JSM RACE

Startskottet för JSM Race gick 2019. JSM Race består  av en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.

Med det nya upplägget förlänger vi utomhussäsongen på grus och gör det nationella tävlings programmet ännu mer attraktivt för spelarna, som kan se fram emot ett SM med fler och jämnare matcher.

DELTÄVLINGAR

JSM Race pågår under perioden juni-augusti. Den sena starten beror på att covid-19-läget inte har tillåtit tävlingsspel under maj månad. Antalet deltävlingar beslutas av Svenska Tennisförbundet inför varje år. Tävlingarna fördelas regionalt och jämnt över spelperioden och ska omfatta maximalt fem speldagar. 14-årsklassen genomförs med öppna frilottningar. 16- respektive 18-års-klasserna kan genomföras som öppna frilottningar eller som kval och huvudtävling med öppet kval. Spelare kan delta i obegränsat antal deltävlingar. RM-tävlingarna för 14-åringar ingår i JSM Race.

Antal deltävlingar 2021 visas nedan.

14 år: 14 deltävlingar

16 år: 13 deltävlingar

18 år: 8 deltävlingar

AKTUELL POÄNGSTÄLLNING

Här kommer länk till aktuell poängställning att finnas

SLUTSPEL

I månadsskiftet augusti-september möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en högklassig turnering som avgörs i gruppspel + slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är: a) Samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) De spelare som samlat flest poäng i JSM Race. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.

Till slutspelet, som går av stapeln i Båstad, kvalificerar sig:

14 år: 32 spelare (13-14 år)

16 år: 32 spelare (15-16 år)

18 år: 16 spelare (17-18 år)

Regler och bestämmelser

KALENDER, RESULTAT, PROGRAM

Den som vill följa JSM Race gör det via tävlingssidan Tävling Online. Surfa in om du redan inte gjort det!

Se samtliga JSM Race-tävlingar på Tävling Online