JSM RACE

Startskottet för JSM Race gick 2019. JSM Race består av en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.

Med det nya upplägget förlänger vi utomhussäsongen på grus och gör det nationella tävlingsprogrammet ännu mer attraktivt för spelarna, som kan se fram emot ett SM med fler och jämnare matcher.

KALENDER 2023

Kalender för JSM Race 2023 hittar ni via pdf här och här på Tävling Online.

Ni kan även se ålders specifika kalendrar i pdf form här – JSM Race 14-års, JSM Race 16-års, JSM Race 18-års.

Slutspelet 2023 spelas i Båstad den 25-29 augusti.

Viktig information om slutspelet!

  • Om en eller flera seedade spelare lämnar återbud så kan det bli aktuellt med omseedning av spelare samt inplacering av reserver i lottningen.

AKTUELL POÄNGSTÄLLNING 2023

Aktuell poängställning

DELTÄVLINGAR

JSM Race pågår under perioden maj-augusti. Tävlingarna fördelas regionalt och jämnt över spelperioden och ska omfatta maximalt fem speldagar. 14-årsklassen genomförs med öppna frilottningar. 16- respektive 18-års-klasserna kan genomföras som öppna frilottningar eller som kval och huvudtävling med öppet kval. Spelare kan delta i obegränsat antal deltävlingar.

SLUTSTÄLLNING JSM-RACE

2022 Slutställning

2021 Slutställning

Slutställningen visar vilka som är kvalificerade till slutspelet samt reservordning.

OM SLUTSPELET

I slutet av augusti möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en högklassig turnering som avgörs i gruppspel + slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är: a) Samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) De spelare som samlat flest poäng i JSM Race. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.

En nyhet för året är att det finns två wild card i respektive 18-årsklass som går till de två spelare som ligger högst på ITF:s World Tennis Tour-ranking för 18-åringar den datum då anmälningstiden för slutspelet stänger. Mer information om detta finns i reglerna för JSM-Racet.

Till slutspelet, som går av stapeln i Båstad, kvalificerar sig:

14 år: 32 spelare (13-14 år)

16 år: 32 spelare (15-16 år)

18 år: 16 spelare (17-18 år)

KALENDER, RESULTAT, PROGRAM

Den som vill följa JSM Race gör det via tävlingssidan Tävling Online. Surfa in om du redan inte gjort det!