JSM RACE

Startskottet för JSM Race gick 2019. JSM Race består av en rad deltävlingar som leder till ett slutspel där Sveriges bästa juniorer gör upp om medaljerna.

KOMMANDE TÄVLINGAR

KALENDER 2024

Kalender för samtliga JSM Race 2024 tävlingar hittar ni via pdf här. Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

14-års kalender

16-års kalender

18-års kalender

Slutspelet 2024 spelas i Båstad den 30 augusti-3 september.

AKTUELL POÄNGSTÄLLNING 2024

Aktuell poängställning

DELTÄVLINGAR

JSM Race pågår under perioden maj-augusti. Tävlingarna fördelas regionalt och jämnt över spelperioden och ska omfatta maximalt fem speldagar. Klasserna kan genomföras som öppna frilottningar eller som kval och huvudtävling med öppet kval. Spelare kan delta i obegränsat antal deltävlingar.

SLUTSTÄLLNING JSM-RACE

Publiceras efter samtliga deltävlingar är färdigspelade.

Slutställningen visar vilka som är kvalificerade till slutspelet samt reservordning.

OM SLUTSPELET

I månadsskiftet augusti-september möts de främsta spelarna i sommarens JSM Race i en högklassig turnering som avgörs i gruppspel + slutspel. De som kvalificerar sig för slutspelet i singel är: a) Samtliga klassegrare i JSM Race-tävlingarna, och därefter b) De spelare som samlat flest poäng i JSM Race. Dessa spelare är även kvalificerade för dubbelslutspelet.

Det finns två wild card i respektive 18-årsklass som går till de två spelare som ligger högst på ITF:s World Tennis Tour-ranking för 18-åringar den datum då anmälningstiden för slutspelet stänger. Mer information om detta finns i reglerna för JSM-Racet.

Till slutspelet, som går av stapeln i Båstad, kvalificerar sig:

14 år: 32 spelare (13-14 år)

16 år: 32 spelare (15-16 år)

18 år: 16 spelare (17-18 år)