Vägen mot ”Färdriktning 2030” fortsätter. I måndags gick startskottet för förbundets och regionernas Sverigeturné med totalt 14 olika mötesplatser.

Arbetet är i full gång med att skapa den plan som ska vägleda svensk tennis på alla nivåer de kommande tio åren. I början av året fick landets alla tennisklubbar möjlighet att fylla i en enkät – som besvarades av en stor andel av föreningarna – med syfte att öka kunskapen om hur situationen ser ut i dag.

Under den månadslånga klubbturnén flyttas fokus till framtiden. Totalt kommer 100 klubbar och 175 klubbledare att delta på någon av de 14 mötesplatserna.

På fyra dagar har lika många träffar hållits i Piteå, Sundsvall, Uppsala och Falun i SvTF Norrs och SvTF Mitts regi. Tennisförbundets generalsekreterare Christer Sjöö lämnar positiva rapporter från första veckan:

–Tennissverige är kreativt och lever i allra högsta grad! Jag får intrycket att klubbarna ser ett värde av att alla bidrar till helheten – man är verkligen villig att dela med sig. Vi har tagit emot 85 förslag och börjar kanske redan se några återkommande områden i dessa. Jag hoppas att klubbarna tycker att det här är värdefullt, att de får med sig information hem om var tennisen befinner sig i dag och att vi fångar upp deras synpunkter utifrån deras verkligheter. Det klubbar vi har träffat de här dagarna mår bra. Många vittnar om ”all time high” för sina verksamheter i sommar, något som säkert är en effekt av coronapandemin.

– Jag vill också rikta ett tack till regionerna och klubbarna som medverkat och stått värd för de här träffarna och ser fram emot nästa vecka när vi fortsätter med att träffa Stockholmsklubbarna, säger Christer Sjöö.

Senare i höst kommer materialet från mötesplatserna att sammanställas och leda fram till den gemensamma planen. Med anledning av covid-19 genomförs träffarna utifrån de råd och riktlinjer som gäller.

Se uppdateringar från klubbturnén på vår Instagram @tennis.se

Mötesplatser

24/8     Piteå – Piteå Golfklubb
25/8     Sundsvall – Scandic Nord
26/8     Uppsala – Arenahotellet
27/8     Falun – Falu TK
2/9       Stockholm – Audi Studios (Hamngatan 17)
7/9       Karlstad – Karlstad racketcenter
8/9       Trollhättan – Folkets hus
9/9       Eskilstuna – TK Hobby
10/9     Norrköping – Racketstadion
14/9     Göteborg – Pixbo Tennis
15/9     Göteborg – GLTK
22/9     Jönköping – Racketcentrum
23/9     Falkenberg – Falkenbergs TK
24/9     Malmö – Fair Play Stadion