Kvarterstennis-turnén fortsätter genom Norrland. Det andra besöket, i Östersund, summeras med totalt 414 deltagartillfällen och en stor förvandling av fyra tennisbanor som förhoppningsvis kommer att nyttjas av Östersundsborna under lång tid framöver.

Under hela juli månad rustar ledarna Dino Ilecic och Anton Örnberg upp tennisbanor i fyra olika städer och skapar en veckas lång kostnadsfri tennisfest för ortens barn och ungdomar.

Asfaltsbanorna på Körfältets tennisplan krävde en hel del arbete. Och det fina slutresultatet lockade många östersundare att delta i aktiviteterna – totalt räknades 414 besök under hela veckan. Liksom under det första stoppet i Skellefteå var en stor del återkommande deltagare. I Östersund passade dessutom många vuxna på att spontanidrotta på de upprustade banorna.

För att uppmuntra till fortsatt aktivitet på banorna lämnade ledarna kvar utrustning som finns att låna via Östersund-Frösö Tennisklubb.

Nästa stopp på Kvarterstennis-turnén blir Örnsköldsvik. Med start 16 juli erbjuds Öviksborna en veckas tennis- och rörelseglädje på Valhalla.

Projektet Kvarterstennis drivs av Svenska Tennisförbundet med stöd från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond.

Följ flera uppdateringar från Kvarterstennis på vår Instagram: @tennis.se

Hit kommer Kvarterstennis!

30 juni-5 juli – Skellefteå: Anderstorps IP, tennisbanan vid Anderstorpsgymnasiet
7-12 juli – Östersund: Körfältets tennisplan.
16-21 juli – Örnsköldsvik: Valhalla, tennisbanan vid Scandic hotell
23-28 juli – Hudiksvall: Håstahöjden, vid La Håsta multisportarena