Segersviten fortsätter för Filip Bergevi i Sommartouren. Fair Play TK-spelaren tog sin andra raka tourtitel efter en imponerande finalinsats i Falkenbergs Sommartour. ”Jag är väldigt glad”, säger Bergevi.

Två formstarka spelare ställdes mot varandra i finalen av SM-serien Strandbadsturneringen. Gustaf Ström, Näsbyparks TK, som efter titeln i Oskarshamn tog sig hela vägen från kval till final i Falkenberg och Filip Bergevi, Fair Play TK, med titeln i Beddingestrand i bagaget.

Bergevi drog det längsta strået i ett jämnt första set. Efter 7–5-vinsten kopplade Fair Play-spelaren greppet och vann med avslutande 6–0 under blåsiga förhållanden på Tennisstadion i Falkenberg. Segern var hans 11:e på 13 matcher i Sommartouren – på de två senaste turneringarna har han bara förlorat ett set.
– Det här var bland den bästa tennis jag spelat, säger han efter finalen. Jag spelar riktigt bra just nu och är väldigt nöjd med mitt spel. Jag spelar mycket aggressivare nu, får press på bollen och med bättre adress.
– Det här är ett stort kvitto för all den tid man lagt ner under den här långa träningsperioden. Att få komma ut och vinna mot de bästa i Sverige – det är såna här tävlingar som man tränar och spelar för.

Strandbadsturneringen är den andra tävlingen som ingår i SM-serien, där den spelare som plockar flest poäng blir svensk mästare. Bergevi toppar nu SM-racet på 110 poäng före Markus Eriksson (105) och Elias Ymer (100).
– Jag ligger bra till och hoppas kunna komma till Stockholm (Näsbypark) och göra ytterligare en bra tävling och vinna. Det skulle vara mitt första SM-guld individuellt som senior, säger han.

Markus Eriksson, GLTK, slutade trea i tävlingen efter att Dragos Madaras, Fair Play TK, tvingats lämna återbud i matchen om tredjepris.