Jonas Björkman har chans att som sjätte svensk i historien ta plats i International Tennis Hall of Fame. För tredje året i rad är han en av de nominerade kandidaterna.

Nomineringen är ett kvitto på Björkmans fina karriär. Den tidigare dubbelvärldsettan har 54 turneringssegrar varav nio i Grand Slams. I singel var han som bäst nummer fyra i världen och vann sex titlar. Han har spelat fler säsonger än någon annan svensk i Davis Cup-laget (14) och bidrog till tre titlar för Sverige (1994, 1997, 1998).

Nu kan Björkman på skriva in sig i historieböckerna på nytt. Svensken är nominerad i International Tennis Hall of Fames spelarkategori tillsammans med Lleyton Hewitt, Australien, Juan Carlos Ferrero, Spanien, Lisa Raymond, USA, och Sergi Bruguera, Spanien. Allmänheten har chans att påverka vem som blir invald genom omröstningen på vote.tennisfame.com.

Fyra svenska spelare är sedan tidigare är invalda i tennisens internationella Hall of Fame: Björn Borg, Mats Wilander, Stefan Edberg och Sven Davidson. Dessutom är kung Gustav V invald i kategorin för bidragsgivare.

Rösta på vote.tennisfame.com och glöm inte att bekräfta din röst via e-post.