Kungl. Tennishallen i Stockholm blir spelplats för Sveriges Davis Cup-match mot Indien 14-15 september.
Segraren kvalificerar sig för nästa års Davis Cup Qualifiers.
Fantastiskt roligt att vi spelar i ”Kungliga” igen. Spelarna trivs på centrecourten och vi hoppas såklart på bra stöd från den svenska publiken, säger Davis Cup-kapten Simon Aspelin.

Kungl. Tennishallen har stått värd för flera landskamper genom åren. Den första spelades mot Sydafrika 1960 och i september återvänder det svenska DC-laget till sin hemmaborg.

– Vi är glada för att åter kunna spela en Davis Cup-match i Kungl. Tennishallen. Vi har goda minnen från våra senaste matcher och vet att den stämning som skapas i hallen är väldigt speciell, säger Bengt Helmersson, tournament director, Svenska Tennisförbundet.

– Vi har en stolt tradition på klubben med många minnesvärda DC-matcher. Det här blir den 19:e i ordningen och vi är glada över att ännu en gång få husera Davis Cup, säger KLTK:s klubbchef Micaela Hjelm.

I hemmamatchen mot Indien, 36 på nationsrankingen, har Sverige siktet på att behålla sin plats i Davis Cup Qualifiers. Landskampen består av fyra singlar och en dubbel, samtliga spelas i bäst av tre set.

– Jag tycker att vi har väldigt bra chanser att vinna matchen samtidigt som Indien har ett bra lag med både topp 100-spelare i singel och flera andra högt rankade spelare, inklusive världsfyran i dubbel, säger Simon Aspelin.

Biljetter släpps till försäljning fredagen den 24 maj via ticketco.events.

Lottning World Group 1

Serbien–Grekland
Kroatien–Litauen
Sverige–Indien
Kazakstan–Danmark
Polen–Sydkorea
Schweiz–Peru
Egypten–Ungern
Norge–Portugal
Österrike–Turkiet
Taiwan–Bosnien och Hercegovina
Israel–Ukraina
Japan–Colombia