Caijsa Hennemann–Rebecca Peterson och Filip Bergevi–Gustaf Ström. Så spelas finalerna i årets andra SM-serietävling: Strandbadsturneringen i Falkenberg.

De två avslutande gruppspelsomgångarna – dubbla matcher för samtliga spelare – stod på programmet under lördagens tävlingsdag på Falkenbergs Tennisstadion. Samtliga matcher på centrecourten gick att följa via direktsändning med kommentering och studio på Solidsport.

I damernas pool A tog Rebecca Peterson, SALK, hand om finalplatsen i sin första tävling på fyra månader. Vägen till final var dock inte spikrak för den comebackande Sverigeettan. Peterson, som besegrade KLTK:s Klara Milicevic på fredagen, inledde lördagens spel med förlust mot Fanny Östlund, USIF, och hade därmed 1–1 i matcher inför den sista gruppspelsomgången. För motståndet stod Cornelia Lister, Fair Play TK, som inför mötet toppade tabellen efter dubbla matchvinster mot Milicevic och Östlund. 44-rankade Peterson levde upp till favoritskapet och säkrade finalplatsen efter seger i raka set.

Finalmotståndaren Caijsa Hennemann, Ullevi TK, har svarat för tre raka matchvinster utan setförlust i Falkenberg. Hennemann hade inför veckans turnering 8-2 i matcher i årets Sommartour – i båda förlustmatcherna (finalerna i Ystad och Beddingestrand) var det Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK, som stod på andra sidan nätet. I lördagens gruppfinal fick Ullevispelaren revansch. Hennemann bröt Rinaldo Perssons tolv matcher långa segersvit i Sommartouren och säkrade finalplatsen efter seger i raka set.
Klubbkamraterna Cornelia Lister och Kajsa Rinaldo Persson möts i matchen om tredjeplatsen.

Flera formstarka spelare var inblandade i kampen om slutspelsplatserna på herrsidan. I grupp A stod Filip Bergevi, Fair Play TK, för en imponerande insats i lördagens gruppfinal mot Markus Eriksson, GLTK. Båda spelarna var obesegrade i gruppspelet inför lördagens möte, som Bergevi vann med klara 6–1, 6–0.
I finalen står en annan formstark spelare på andra sidan nätet: Gustaf Ström, Näsbyparks TK. Efter att ha vunnit Sommartourtiteln i Oskarshamn kvalade Ström in till Falkenberg och är efter lördagens matcher nu klar för ännu en final.
I matchen om tredjepris möts Markus Eriksson, GLTK, och Dragos Madaras, Fair Play TK.

Spelet från finaldagen direktsänds på Solidsport med start 9.30.

Sändningstider, söndag 12 mars:

9.30: DS match om 3:e plats: Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK­–Cornelia Lister, Fair Play TK
11.00: DS final: Rebecca Peterson, SALK–Caijsa Hennemann, Ullevi TK
12:30: HS final: Filip Bergevi, Fair Play TK–Gustaf Ström, Näsbyparks TK