På torsdagen meddelade tennisens internationella integritetsorganisation, ITIA, att Dragos Madaras stängs av i 4,5 år för att ha brutit mot tennisens antikorruptionsregelverk.

Överträdelsen avser att Madaras inte har samarbetat med ITIA:s utredare genom att inte ha tillmötesgått krav att lämna över en mobiltelefon. Alla tennisspelare på internationell nivå förbinder sig årligen att medverka och vara behjälpliga i utredningar.

Dragos Madaras har varit avstängd under utredning sedan 17 augusti förra året. Avstängningen om 4,5 år gäller till och med 16 februari 2028. Han ska också betala 2 500 dollar i böter. Madaras kan överklaga beslutet till Idrottens skiljedomstol CAS.

Svenska Tennisförbundet tar avstånd från alla typer av korruptions- och dopningsförseelser och ser allvarligt på ärendet.

Förbundet bedriver löpande förebyggande informations- och utbildningsinsatser, främst riktat mot ungdomar. Sedan förra året har det preventiva arbetet utökats, bland annat i samverkan med Riksidrottsförbundet och ITIA.

Beslutet finns att läsa i sin helhet här (länk)