Elias Ymer har tagit första klivet mot spel i årets sista Grand Slam-turnering. Svensken inledde kvalet i Paris med seger i raka set.

2020 års upplaga av Franska Öppna fick på grund av coronapandemin skjutas fram och avgörs därför i år efter nyligen avslutade US Open. Normalt brukar turneringen spelas i maj-juni.

På måndagen inleddes kvalet med en svensk på startlinjen: Elias Ymer. Den 185-rankade svensken inledde bra och vann i två raka set mot kvalets tredjeseedade, den 111-rankade australiern Christopher O’Connell. Med setsiffrorna 7–5, 6–4 är Ymer vidare till andra omgången.

Tre segrar krävs för en plats i huvudtävlingen, något Sverigetvåan har lyckats med förr. Ymer har kvalat in i sex Grand Slam-turneringar i karriären, varav två gånger i Paris (2015 och 2018). Senaste gången han kvalade in till en Grand Slam var 2018 i Franska Öppna då han också nådde andra omgången i huvudtävlingen.

I andra kvalomgången ställs Elias Ymer mot 166-rankade österrikaren Sebastian Ofner, som besegrade Alexey Vatutin i tre set. I en eventuell kvalfinal väntar någon av spelarna Matteo Viola, Jurij Rodionov, Roman Saffiulin och Bradley Klahn.