Svenska Tennisförbundet förstärker sitt fokus på elitfrågorna.
Tillsättandet av den nya tjänsten som sportchef, en Davis Cup-kapten och ett stort elitmöte för hela tennis-Sverige står på agendan de kommande månaderna.

Parallellt med rekryteringen av en ny Davis Cup-kapten, där arbetet redan är i full gång, kommer Svenska Tennisförbundet också att anställa en ny sportchef. Sportchefen kommer i nära samarbete med förbundskaptener, övriga verksamhetsområden, regioner och klubbar arbeta för att säkerställa att elitverksamheten har rätt resurser och utvecklas i linje med målsättningarna i Game Change 2030 samt att Sverige finns representerat på en hög internationell nivå. Ansökan till sportchefstjänsten öppnade under fredagen (läs mer i platsannons här).

Vidare kommer Svenska Tennisförbundet i samband Kungens Kanna och Drottningens Pris i februari 2024 att bjuda in tennis-Sveriges olika intressenter och prata elitfrågor kopplat till arbetet för att nå målen i Game Change 2030.

– Elitfrågorna står högt på vår agenda. Och vi gör redan goda resultat på elitnivå: vi summerar den framgångsrikaste juniorsommaren på många år samtidigt som vårt herrlandslag nådde Davis Cup Finals för tredje året i rad och vårt damlandslag spelar om ett par veckor playoff för att nå samma division som DC-laget. Men med det sagt har vi såklart siktet ännu högre ställt, säger generalsekreterare Christer Sjöö och fortsätter:
– Elitframgångar är resultatet av många faktorer och ska vi nå våra mål behöver vi kraftsamla tillsammans. Jag är övertygad att om alla aktörer – förbund, klubbar, akademier, ATP- och WTA-tävlingarna i Sverige, kommersiella aktörer med flera – fortsätter att jobba tillsammans och nyttja våra gemensamma resurser på bästa sätt kommer att bidra till att vi flyttar fram svensk tennis position ytterligare. Jag ser med tillförsikt fram emot det fortsatta arbetet, säger han.

Med anledning av den nya sportchefstjänsten utgår den tidigare utannonserade tjänsten som spelarutvecklingsansvarig.