Foto: Senad Honic

Fair Play TK vann med klara 6–0 i SM-finalen i fjol.
Torsdagens toppmöte i damernas elitserie blev en betydligt jämnare fajt när mästarna och Upsala TK delade på poängen.

Fjolårsfinalisterna stod på samma poäng (Fair Play TK med en match mindre spelad) inför torsdagens möte i den fjärde omgången.

I de inledande dubblarna delade lagen på segrarna. UTK:s Julia Terziyska/Anna Zaja besegrade Cornelia Lister/Kajsa Rinaldo Persson i avgörande matchtiebreak medan hemmalagets Valentyna Ivakhnenko/Karen Barritza vann i raka set mot Julia Lövqvist/Julita Saner i andradubbeln.

I de fyra jämna singlarna levde dramatiken in i det sista.
Strax efter att Karen Barritza gett hemmalaget ledningen med 2–1 (mot Julita Saner) kvitterade Julia Lövqvist för gästerna mot Sofia Nami Samavati i avgörande matchtiebreak.
Samtidigt ledde UTK med 1–0 i set i de två övriga singlarna. Hemmalagets Valentyna Ivakhnenko lyckades vända underläget på förstasingeln efter seger i matchtiebreak mot Julia Terziyska medan UTK:s Anna Zaja, som pressades av Cornelia Lister, kunde hålla undan fram till en 2–0-seger.

Delad pott även i singlarna innebar 3–3 i toppmötet.
– Det var väldigt bra tennis i dag. Vi spelade kanske inte på topp från start men det är något vi kommer jobba på, samtidigt som Uppsala hade ett väldigt bra lag. Vi är nöjda med 3–3, men har en del saker som vi kommer jobba på under träningarna framöver. Förhoppningsvis kommer vi att höja oss ytterligare till kommande matcher, säger Fair Play TK-coachen Mervana Jugic-Salkic.
– Det är såklart alltid roligast med vinst men det är ändå mycket positiva känslor i laget efter dagens match. Fair Play är storfavoriter och vinner ofta stort, så jag tror att alla i laget ändå är nöjda med att vi är där och har chans att slå dem. Vi har höjt oss sen förra året och om det skulle bli en final mot dem i år igen så finns det bra chanser för oss, säger Upsala TK-spelaren Julia Lövqvist.

Med två matcher kvar att spela i fjärde omgången står det redan nu klart att Enskede LTK fortsatt kommer att toppa tabellen på 6 poäng, före Fair Play TK och Upsala TK (båda på 5 poäng och UTK med en match mer spelad).

Övriga två matcher i fjärde omgången spelas på söndagen: Lidköpings TK–GLTK och Helsingborgs TK–SALK.

Elitserien, damer: Omgång 4 av 7

Fair Play TK–Upsala TK 3–3
Lidköpings TK–GLTK
Helsingborgs TK–SALK