Såväl SM-medaljer som närmare 800 000 kronor i prispengar står på spel i 2021 års upplaga av Sommartouren, som vänder sig till Sveriges nationella tenniselit.

Den 20 maj går startskottet för Sommartouren som i år består av 20 tävlingar med både dam- och herrklass. Tre av dessa tävlingar ingår i SM-serien där prispengarna är 50 000 kronor per klass. Liksom i fjol arrangeras inget SM-slutspel, utan den dam- och herrspelare som samlar flest poäng i SM-serien blir svensk mästare.

Regerande svenska mästare är Caijsa Hennemann, Helsingborgs TK (bilden t.h), och Filip Bergevi, Fair Play TK (bilden ovan).

Se alla tävlingar i årets tour på Tävling Online eller via länkarna:

JSM Race

Förutsatt att rådande tävlingsförbud för juniorer hävs planerar vi för premiären av årets JSM Race 2021 i mitten av maj. Hela kalendern finns publicerad på Tävling Online, med reservation för att ändringar kan komma att ske beroende på hur covid-19-situationen utvecklar sig.

Svenska Tennisligan

Därtill är nu också serieindelningen för Svenska Tennisligan utomhus klar och finns publicerad på Tävling Online. Totalt deltar 696 lag från 166 olika klubbar i årets serie.

Med anledning av nuvarande tävlingsstopp presenteras alla serier tills vidare utan speldatum. Datumen uppdateras så snart vi får besked om lättnader av restriktionerna. Vår ambition och förhoppning är att alla serier ska kunna genomföras.