Satsningen på Elitserien powered by MATCHi innebär bland annat ett gemensamt slutspel för både damer och herrar på en och samma spelplats. Nu står det klart att tennisklubben Fair Play blir medarrangör av slutspelet tillsammans med Svenska Tennisförbundet. Spelplats blir System Verification Fair Play Stadion och 16-18 december avgörs kampen om SM-gulden med semifinaler och finaler.

I det nya formatet spelar tio klubblag på dam- respektive herrsidan och lagen delas upp i två grupper där de i hemma och bortamatcher gör upp om de fyra slutspelsplatserna. Varje lagmatch avgörs i tre singlar och en dubbel i två omgångar på två banor vilket möjliggör ett bättre arrangemang samtidigt som åskådarnas upplevelse förstärks. Satsningen innebär också ökade prispengar samt livestreaming från samtliga matcher. Under finalspelet i Malmö görs också en direktsänd och påkostad produktion med intervjuer, inslag och kommentering.

– Vi är jätteglada att Fair Play blir medarrangör till finalspelet av Elitserien powered by MATCHi. Klubben var i final på damsidan och slutade som segrare på herrsidan förra året och har även varit dominerande i elitserien under de senaste åren. Klubben har en fin anläggning och en väl fungerande verksamhet så vi tror finalspelet kommer bli en riktig höjdpunkt och en perfekt avslutning på både den svenska tennisveckan och det svenska tennisåret, säger Bengt Helmersson, tävlingsansvarig på Svenska Tennisförbundet.

– Det känns oerhört spännande och inspirerande att vi tillsammans med Svenska Tennisförbundet får arrangera finalspelet här i Malmö på System Verification Fair Play Stadion. Vi kommer bjuda på en riktig tennisfest och vi tror att detta blir en rivstart för det nya formatet som samlar den svenska eliten i tennis, säger Fair Play TK:s klubbchef David Gustafsson.