I dag publiceras årsprogrammet för Svenska Tennisförbundets elit- och landslagsverksamhet. Utöver Europaspel och lägerverksamhet ryms ett utökat tävlingsprogram på Tennis Europe 14- och World Tennis Tour 18-nivån.

Niklas Fjeldstad, SvTF.

– Vårt första årsprogram efter pandemin har en stark internationell inriktning och bygger på de målsättningar som årsmötet har slagit fast i Game Change 2030-dokumentet. Målbilden för vår verksamhet är Grand Slam-spel, och den målbilden ska såklart styra våra prioriteringar också, säger Niklas Fjeldstad, som är landslagsansvarig på SvTF.

I genomförandet av tävlingsprogrammet satsar SvTF vidare på samverkan med elitklubbar och akademier.

– Vi har haft ett fint samarbete med elitmiljöerna under de senaste åren, där vi hjälps åt att få ut våra bästa ungdomar i internationellt spel på ett bra sätt. Att fortsätta och samtidigt utveckla det samarbetet kommer att vara en nyckel till framgång under de kommande åren.

I lägerverksamheten finns en fortsatt tonvikt på de yngre, och den U13-satsning som SvTF initierade tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté inför 2019 blir nu en permanent del av verksamheten.

– Det ska bli så roligt att komma igång igen! Det har ju varit två ganska motiga år för alla som på något sätt är involverade i internationell tennis. Det är bara att hålla tummarna att det inte kommer fler oväntade vändningar i pandemin, avslutar Niklas Fjeldstad.