Caijsa Hennemann (KLTK) har haft två bra veckor på Nadals akademi på Mallorca. Hon avslutade Spanienresan på allra bästa sätt genom att vinna singeltiteln i 15 000-dollarstävlingen i Manacor. Det var 22-åringens första titel 2024.
– Att vinna en titel är alltid kul! De roligaste veckorna är när man får spela massa matcher och det har jag fått den här resan, så jag är jätteglad, säger Caijsa och fortsätter:
– Tävlingen har varit riktigt bra. Man har haft alla förutsättningar att utvecklas här på Nadals akademi. Det finns alltid träningsbanor och grymt gym, så det underlättar jättemycket. Jag hade även med mig Mange (Magnus Ennerberg) som stöd och vi har gjort ett väldigt bra jobb tillsammans här på plats.

Caijsa var i semifinal första veckan och nu alltså vinst i finalen, 7-5, 6-2 mot Marie Weckerle från Luxemburg.
– Ja semifinal och titel är bra såklart. Jag har spelat mycket bra, men i morgon är det en ny vecka och ny tävling. Jag ska spela en 35K i Helsingfors där jag har fått en plats i huvudtävlingen på grund av min finalplats i Spanien. Jag ser fram emot att utmanas direkt.

Bland juniorerna har det åter varit en succéartad vecka. William Rejchtman Vinciguerra (Fair Play TK) vann J300-tävlingen i Paraguay i helgen.
– Jag tycker att jag spelat bra hela vägen, jag har slagit bra spelare och är nöjd med min insats i alla matcher. Jag har varit fokuserad och haft bra rutiner hela veckan. I finalen gick jag in med inställning att ta revansch från förra veckan då jag förlorade singelfinalen i Peru. Jag var laddad och tänd och tyckte att jag gjorde det riktigt bra. Jag är nöjd med hur jag jobbade från början och att jag inte släppte in honom, säger William som spelar i Brasilien den här veckan.

Samtidigt var Linea Bajraliu (Helsingborgs TK) i singelfinal i en J200-tävling i Litauen där hon föll mot förstaseedade, 35-rankade tjeckiskan Vendula Valdmannova med 4-6, 6-4, 1-6. I samma tävling var Ludvig Hede (Särö LTK) och Albert Widell (Helsingborgs TK) i dubbelfinal.

På J100-nivån tog både Tiana Tian Deng (SALK) och Tom Noltorp (Fair Play TK) dubbeltitlar i Haag i Nederländerna och Melvin Kumar (Upsala TK) vann dubbeltävlingen i Wolfsberg i Österrike.

Victoria Kapcia (Malmö TK) var i singelfinal i J60 i Oslo i Norge.