Tre tävlingar, tre andraplatser. Höllviksspelen blev fjärde gången gillt för Caijsa Hennemann som vann årets första titel i Sommartouren.

Etta i SM-racet, 15–3 i matchfacit och fyra raka finalplatser. Så summeras en minst sagt lyckad start på Sommartouren för den 19-åriga Ullevispelaren som efter tävlingarna i Ystad (SM-serie), Beddingestrand och Falkenberg (SM-serie) äntligen fick kliva högst upp på prispallen i Höllviken.
– Jag ville verkligen vinna i dag. Det är alltid kul att spela final men det är en helt annan grej att vinna. Det kändes jätteskönt, säger Hennemann.

I finalen besegrades en annan formstark spelare: Cornelia Lister, Fair Play TK, som var framme i sin andra final för året. Hennemann kopplade greppet genom att vinna ett mycket jämnt första set i tiebreak efter två räddade setbollar och vann därefter med avslutande 6–0.
– Cornelia spelade sjukt bra i dag. Jag fick verkligen ta fram mitt bästa spel för att vinna. Hon tog inte riktigt vara på sina setbollar och vid 5–5 ändrade jag mitt spel och blev lite mer aggressiv vilket gav utdelning. Jag ville inte släppa initiativet utan fortsatte bara hela vägen, säger Hennemann.

Enda förlusterna i år har kommit mot Kajsa Rinaldo Persson (finalerna i Ystad och Beddingestrand) och Rebecca Peterson (Falkenberg). Det är en minst sagt nöjd Caijsa Hennemann som nu laddar om ett par veckor på hemmaplan innan hon gör sin nästa start i Sommartouren som blir i Växjö i månadsskiftet.
– Jag har verkligen spelat bra tennis de här veckorna. Det är så sjukt kul att stå på matchbanan igen och känna adrenalinet. Jag har lyckats ta fram ett bra spel redan från första matchen i Ystad och känner också att jag utvecklas lite för varje tävling och lär mig både av vinster men framför allt förlusterna, säger Hennemann som berättar vad hon utvecklat i sitt spel:
– Jag har jobbat på att vara den som styr spelet. Jag har ibland ”sprungit hem” matcher men vill också kunna vinna matcher på egen kraft. Det har jag blivit lite bättre på. Sen har jag blivit mycket starkare fysiskt och det har verkligen hjälpt.

Eriksson vinnare igen

På herrsidan stod Markus Eriksson, GLTK, som vinnare efter 6–2, 6–2 i finalen mot Dragos Madaras, Fair Play TK. Göteborgaren summerar sina fem Sommartourstarter med två titlar (Höllviken, Kalmar), två finaler (Ystad, Oskarshamn) och en tredjeplats (Falkenberg).
– Jag spelade väldigt bra och stadigt med bra tryck i slagen. Jag gjorde inte många misstag utan lät honom göra poängen. Jag är väldigt nöjd, det har varit en bra tävling. Framför allt spelade jag riktigt bra i semin (6–0, 6–3 mot Christoffer Solberg) som var en av mina bättre matcher i år. Det är skönt att spelet är på väg framåt, säger Eriksson.

I helgen fortsätter Sommartouren med tävlingarna Holmen Paper Cup i Norrköping och SEB Karlskrona Open.