De internationella dam- och herrtävlingarna i maj ställs in.
För att stötta de svenska elitspelarna erbjuder SvTF i stället alternativa aktiviteter utomlands och på hemmaplan. 

Efter att frågan behandlats av förbundsstyrelsen har Svenska Tennisförbundet och arrangörsklubbarna gemensamt beslutat att ställa in de fyra World Tennis Tour-tävlingarna för damer och herrar i maj.
– Vi är överens med våra arrangörer att tävlingarna inte är genomförbara på de aktuella spelorterna, med hänsyn till den smittspridning, de nationella restriktioner och det internationella regelverk som föreligger. Jag tror att alla förstår att det är stor skillnad på att arrangera en sån här tävling i en resortmiljö, och att göra det i en svensk klubbmiljö, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig.

I maj kommer SvTF att erbjuda svenska spelare tränarstöd på plats under tre tävlingsveckor i Antalya, Turkiet. Alla svenskar som väljer att spela minst två av dessa veckor (18, 19, 20) får ett ekonomiskt bidrag till sina omkostnader.
– Vi hade såklart sett fram emot internationellt spel på hemmaplan i maj, men nu får vi göra det bästa av situationen. Vi hoppas att många svenska spelare ska nappa på detta erbjudande, så att vi blir ett stort “svenskgäng” i Turkiet, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig.

På hemmaplan förstärks satsningen på Sommartouren med utökade prispengar och justerade spelformat. Diskussioner med sommarens tilltänkta arrangörer är igång.

Svenska Tennisförbundet undersöker fortsatt möjligheterna att arrangera resterande internationella tävlingar i Sverige.

Med anledning av rådande tävlingsförbud för juniorer saknas i dagsläget förutsättningar att genomföra de internationella U18-tävlingarna i Jönköping och Värnamo. Beslut om genomförande har ännu inte fattats.

Kontakta Mattias Arvidsson (dam) eller Niklas Fjeldstad (herr) för ytterligare information om tävlingsveckorna i Turkiet.