Leo Borg fick på söndagen fira sin tyngsta titel på den internationella juniortouren.
17-åringen kvalade in och vann J1-tävlingen i Brasilien.
– En sjukt bra känsla, säger segraren.

Tennisåret 2021 har börjat bra för Leo Borg. I januari vann han en J5-turnering på hardcourt i San Jose, Costa Rica och dryga månaden senare stod svensken högst upp på prispallen i grusturneringen i brasilianska Porto Alegre.

Vägen till sin största turneringsseger inleddes med tre segrar i kvalet och fullbordades efter finalvinsten mot juniorvärldsåttan Bruno Kuzuhara. Borg vände och vann finalen mot amerikanaren i tre set: 3–6, 6–4, 6–2. Under turneringen besegrade svensken ytterligare två seedade spelare.
– Det har varit en fantastisk tävling med oerhört mycket erfarenheter. Jag har spelat väldigt bra varje match och gjort mitt bästa och såklart superkul att jag fick utdelning av det. Jag har mött topp 10-spelare på juniorsidan och lyckats vinna mot dem – det är kul att se vart min högstanivå kan vara, säger Leo Borg som fick fira vinsten tillsammans med sina föräldrar som också är på plats.

Det är Leo Borgs tredje vinst på ITF-touren, den första i J1-kategorin som är den näst högsta av internationella juniortävlingar. Segern kommer innebära ett rankinglyft för svensken som just nu är rankad 43:a i världen.
– Den här framgången betyder väldigt mycket för mig då jag själv inser att jag är på rätt väg och att jag går framåt. Det är väldigt kul att se utvecklingen, säger Borg som berättar att han upplevt en lite tung period på banan.
– Jag har verkligen kämpat på sistone för att komma tillbaka till den tennisen jag vill spela och nu när jag får utdelning så känns det underbart. Jag har hittat min väg upp igen och jag kommer försätta härifrån, säger han.

På frågan om vad han utvecklat svarar han:
– Jag har verkligen jobbat på med fysen de senaste månaderna och det har hjälpt mig mycket på vägen. Jag har ett väldigt starkt team bakom mig och utan dem skulle det inte vara möjligt, säger Borg.

Borgs turnerande i Sydamerika fortsätter. Efter att ha rest med EuroElite och coachen Dave Bandelin i fem veckor väntar nu en andra tävlingsvecka i Brasilien i JA-turneringen (högsta kategorin) i Criciúma, Brasilien. Leo Borg har fått wildcard till huvudtävlingen och möter amerikanen Ozan Colak.

Leo Borgs väg till titeln

Final: Borg–Bruno Kuzuhara, USA (3) 3–6, 6–4, 6–2
Semifinal: Borg–Pedro Boscardin Dias, Brasilien  (5) 6–2, 5–7, 7–6
Kvartsfinal: Borg–Viacheslav Bielinskyi, Ukraina w.o.
2:a omg.: Borg–Aidan Kim, USA 6–4, 6–3
1:a omg.: Borg–Marko Topo, Serbien (6) 6–3, 6–7, 6–1
Kvalfinal: Borg–Timothy Phung, USA 6–1, 2–6, 10–5
Kval, omg. 2: Borg–Sam Scherer, USA 6–0, 6–3
Kval, omg. 1: Borg–Victor Milare Alves, Brasilien 6-3, 6–0