Kvarterstennis-turnén rullar vidare genom Norrland. Det första besöket i Skellefteå summeras med totalt 201 deltagartillfällen och den här veckan erbjuds Östersundsborna en veckas tennis- och rörelseglädje.

Under hela juli månad väcker ledarna Dino Ilecic och Anton Örnberg liv i förfallna tennisbanor i fyra olika städer och skapar en veckas lång kostnadsfri tennisfest för ortens barn och ungdomar.

Första anhalten var Västerbotten och Skellefteå där det under förra veckan rådde aktivitet från morgon till kväll på de nu upprustade asfaltsbanorna vid Anderstorpsgymnasiet.

Målet med Kvarterstennis är att nå 500 unika deltagare. Skellefteåbesöket summeras trots en hel del regn och speluppehåll med 201 deltagartillfällen. Av dessa var 132 unika personer och resterande återkommande deltagare.

Ambitionen är också att kvarterstennisen ska leva vidare och att tennisbanorna ska bli en naturlig plats för rörelse för områdets barn, ungdomar och vuxna. I Skellefteå lämnades såväl nät som racketar och bollar kvar och finns nu till utlåning via Skellefteå Tennisklubb och biblioteket. Dessutom hölls under fredagen en utbildning med anställda från stadens kultur- och fritidsförvaltning som vill fortsätta vara engagerade på tennisbanorna.

Efter sex dagars aktivitet i Skellefteå väntar en ny vecka i Östersund och Körfältets tennisplan där alla, oavsett nivå, är välkomna att delta i aktiviteterna tisdag till söndag.

– Vi är väldigt nöjda med veckan i Skellefteå. Det har varit otroligt kul, vi känner verkligen att tennisglädjen har spridits! I dag ska vi fixa i ordning banorna i Östersund och ser fram emot ny vecka med nya utmaningar, säger Anton Örnberg.

Projektet Kvarterstennis drivs av Svenska Tennisförbundet med stöd från Svenska Spels och Riksidrottsförbundets Framåtfond.

Följ flera uppdateringar från Kvarterstennis på vår Instagram: @tennis.se

Hit kommer Kvarterstennis!

30 juni-5 juli – Skellefteå: Anderstorps IP, tennisbanan vid Anderstorpsgymnasiet
7-12 juli – Östersund: Körfältets tennisplan.
16-21 juli – Örnsköldsvik: Valhalla, tennisbanan vid Scandic hotell
23-28 juli – Hudiksvall: Håstahöjden, vid La Håsta multisportarena