Cornelia Lister föll i första omgången i favoritturneringen Wimbledon.
Sverigeettan i dubbel blickar nu framåt en vecka i taget i tenniskarriären, som hon till och med funderat på att avsluta under pandemin.
– Det har varit ett tufft år mentalt för mig, säger hon.

I årets Grand Slam-turnering på gräset i Wimbledon bildade Cornelia Lister för första gången dubbelpar med rumänskan Patricia Maria Tig. Duon stötte på för tufft motstånd i sjundeseedade paret Hao-Ching Chan/Latisha Chan.

Det svensk-rumänska paret fick se sig besegrade med 3–6, 2–6
– Det är aldrig roligt att förlora, men jag tycker att vi gjorde en bra match. Det var ett väldigt tufft motstånd och det var inte lätt att spela mot dem. Vi spelade ganska bra ihop jag och Patricia och jag tycker att jag fick ut rätt mycket av mitt spel, säger Lister.

För 99-rankade och 27-åriga Cornelia Lister innebar årets Wimbledon ett välkommet avbrott i vad som under pandemitider inneburit en ovanligt ensam tillvaro. På plats i London den här veckan finns hennes föräldrar och hennes bästa vän som coach.
– Det har varit ett tufft år mentalt för mig, att orka jobba på hela tiden. Det har varit fruktansvärt jobbigt om jag ska vara ärlig, säger hon.
– Normalt sett är det tufft eftersom jag reser själv hela tiden då det rent ekonomiskt är svårt att få med sig tränare. Men nu har det varit väldigt mycket mer ensamhet än vad det brukar vara och svårt att hålla humöret uppe hela tiden. När man måste tillbringa tiden på rummet själv hela tiden – man ska äta där, sova där och till och med träna där, säger Lister.

Lister berättar att flera av hennes spelarkollegor uttryckt liknande känslor gällande den annorlunda tennisvardagen. Att inte vara ensam om upplevelsen har inneburit en viss tröst.
– Det är många som känner att de lika gärna hade velat lägga ner än att fortsätta spela. Men det här är vårt jobb och vi har tur att vi fortfarande får lov att spela. Men det har varit väldigt jobbigt. Många inklusive jag själv hade hellre varit hemma med våra familjer i stället för att tillbringa all tid helt ensam. Men jag har försökt hålla humöret uppe när jag pratat med press och liknande.

Har du också funderat på att sluta?
– Ja, svarar Lister och tar en kort paus innan hon fortsätter:
– Men det har jag gjort sedan jag var tolv år – och jag har fortsatt ändå. Vi får se hur länge jag står kvar på en tennisbana.

Efter förlusten blickar Cornelia Lister framåt mot hemmaturneringen Nordea Open som spelas nästa vecka.
– Jag tar en vecka i taget. Nu ska jag till Båstad.
– Båstad känns som hemma. Där har jag mina vänner och familj som kommer och stöttar. Players’ lounge och alla som har hand om tävlingen gör verkligen det bästa för oss spelare. De är de bästa i hela världen. Så fort man kommer dit får man en bra känsla från början. Det ser jag fram emot, säger hon.

Tips! Få spelare delar med sig av livet bakom kulisserna på touren – men det gör Cornelia Lister. Följ Cornelia Lister på Instagram: @cornelialister