Fjolårsfinalisten Kanada och Kazakstan. Det blir Sveriges motståndare i det stora slutspelet i Davis Cup senare i höst. ”Ingen omöjlighet att ta sig vidare från gruppen”, säger Robin Söderling, svensk Davis Cup-kapten.

Den gångna helgens kvalmöte hemma i Kungl. Tennishallen innebar av svensk tennis största framgångar de senaste åren. Sveriges herrlandslag, lett av nya kaptenen Robin Söderling, besegrade Chile med 3–1 och blev därmed klart för Davis Cup Finals i Madrid där världens 18 bästa nationer gör upp om världsmästartiteln 23-29 november.

På torsdagens lottning delas de 18 länderna upp i sex grupper. Sverige, rankat som nummer 14 i världen, lottades mot fjolårsfinalisten Kanada (6) och Kazakstan (12). De sex gruppvinnarna, tillsammans med de två bästa tvåorna, går vidare till kvartsfinal.

– Det är ingen omöjlighet att ta sig vidare från gruppen även om det blir en tuff uppgift. En rimlig målsättning är att vinna en match och komma tvåa i gruppen. Vi hoppas på det bästa, säger Davis Cup-kapten Robin Söderling som var nöjd med lottningen:

– Hade jag fått välja lag från seedningsgrupp 2 skulle jag ha valt Kazakstan. Alexander Bublik och Mikhail Kukushin är bra spelare, men Kazakstan kan vi absolut slå. Sen kommer vi inte att vara favoriter mot Kanada som har Denis Shapovalov, Felix Auger-Aliassime, Milos Raonic och Vasek Pospisil. De är tuffa, men jag vet inte vilket land som skulle ha varit lättare från den första seedningsgruppen. Kanske USA, Kroatien? I det stora hela är det en bra lottning, säger Söderling.

Spanien är regerande Davis Cup-mästare.

Lottning Davis Cup Finals

Grupp A
Spanien
Ryssland
Ecuador

Grupp B
Kanada
Kazakstan
Sverige

Grupp C
Frankrike
Storbritannien
Tjeckien

Grupp D
Kroatien
Australien
Ungern

Grupp E
USA
Italien
Colombia

Grupp F
Serbien
Tyskland
Österrike

Se lagets reaktioner direkt efter att slutspelsbiljetten säkrades: