Mattias Arvidsson, kapten för Sveriges damlandslag sedan 2017, har valt att lämna sitt uppdrag.

Mattias Arvidsson har varit förbundskapten för det svenska Billie Jean King Cup-laget (tidigare Fed Cup) i 21 landskamper, med ett matchfacit på 12–9. Under sitt första år ledde han laget till avancemang till Europa-/Afrikazonens grupp 1.

Efter sex år lämnar han rollen för att ansluta till tränarteamet på Akademi Båstad Gymnasium, Sveriges enda riksidrottsgymnasium för tennis, där bland annat flera juniorlandslagsspelare har sin bas.

– Det har varit en fantastisk tid och jag vill tacka alla spelare och ledare jag haft förmånen att arbeta tillsammans med genom åren, men nu känner jag mig redo att lämna över stafettpinnen. Jag ser fram emot att fortsätta arbeta nära förbundet i min nya roll på gymnasiet och att tillsammans med mina duktiga kollegor vidareutveckla verksamheten och skapa en riktigt bra bas för spelarna där, säger Mattias Arvidsson.

Under hösten kommer Svenska Tennisförbundet att förstärka sin sportsliga organisation samt tillsätta en ny förbundskapten för damlandslaget.

– Mattias har varit en hängiven kapten som verkligen har gett allt i sitt uppdrag. Det finns få som brinner för tennisen som han. Det känns vemodigt att han slutar som kapten, men samtidigt är det positiva nyheter för gymnasiet i Båstad, som är en viktig utvecklingsmiljö för oss. Mattias energi och engagemang blir ett värdefullt tillskott i RIG-verksamheten, säger Niklas Fjeldstad, landslagsansvarig på Svenska Tennisförbundet.